tirsdag den 1. februar 2011

Blog sikkerhedhedskopi

Jeg havde gået og luret på, hvordan jeg kunne sikre mig back-up af min blog.
De indlæg jeg har lavet med Windows Live Writer ligger på c-drevet under min profil.
På blogspot.com har jeg også lavet en back-up, men det (vist kun) selve opsætningen. Det er udfra, hvormeget back-up´en fylder, og hvor hurtigt det går at lave den.

Nu er jeg kommet meget nærmere noget brugbart. Det var via indlæg hos Newyorkerbyheart, at jeg blev opmærksom på denne side hos Modebevægelsen, som anbefaler dette gratis program: httrack.
(Webgrabber er varianten til jer med Mac.)

Programmet er nu installeret og kørt. Jeg har pt. 314 indlæg på min blog – alle med mindst eet billede (som er tilpasset i størrelse i forhold til web-brug) - back-up´en tog 1,5 time og fylder 365 MB.
Nu skal jeg så bare huske jævnligt at gentage processen;-)

Hvis nogen af jer prøver kræfter med den beskreve online back-up (blogbackupr), hører jeg meget gerne om det. F.eks. om det på nogen måder sløver blog/pc, at der foretages daglig sikkerhedskopiering.

Grafik:
Baggrund har jeg jeg købt på nettet og fonten hedder Aneirin.

3 kommentarer:

 1. Tak for det gode tip. Vi vil jo alle gerne gemme vores blog på en eller anden måde formoder jeg.

  Programmet du anbefaler er til PC, formoder jeg, og ikke Mac?

  SvarSlet
 2. Faktisk findes der en pendant til Mac. Har lige suppleret indlægget med link dertil. Håber du får gavn af det. Jeg hører gerne om det er brugbart.

  SvarSlet
 3. Tak. Det må jeg prøve af...

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails