lørdag den 19. februar 2011

Foto-studie

Eller hvert fald noget, der minder om. Som ovenstående billede antyder, så kan et husmands-studie laves nemt og ydermere bruges til at producere gode billeder.

Studiet:
Motivet placeres på en mælkefarvet plexiglas-plade. (Kan købes hos glarmestre, som også kan skære til i ønsket størrelse.) Plexi-glas er et fantastisk materiale, fordi motivet fremstår på hvid baggrund, samtidig med at det er gennemskinneligt.

Pladen skal nemlig placeres ovenpå en kasse, hvori lægges blitz, som er monteret på kameraet. Som det ses af billedet ovenfor medfølger et godt langt spiral-kabel, som gør det flexibelt at arbejde med. Vi anvender Nikon, så klik ind her for at se nærmere: Nikon Sync Cord.

Kasse og plade står i hvide omgivelser. Her er det en almindelig reol fra Mega, som har fået fjernet de nederste hylder. Derefter er bagvæggen og siderne forsynet med tynde, hvide plader.

Lampen på fod er erhvervet hos TableTopStudio. Man kan få de fineste små starter-kits som dette: TableTop Kit.

Egentlig bør det være pærer med 5000 Kelvin (svarer til dagslys), som belyser motivet, men faktisk er der hos os pt. en almindelig pære i.

Under selve fotograferingen er det vigtigt at undgå hårde skygger, og derfor holdes et stykke hvidt A4 papir over motivet mens der knipses. Så fordeles lyset blødt omkring motivet.

Selvsagt har professionelle studier mange flere muligheder og faciliteter, men jeg er nu ret tilfreds med, hvad vi kan få taget af billeder, som yder motivet retfærdighed.

billede342

På dette indlægs indledende billede ses to æsker med perler, som ligger fotoklar – de ses her i færdigfotograferet stand.

billede328

Når motivet gennemlyses nedefra kan det tilføje transparente motiver noget helt unikt.

billede350

billede340

Ved dette motiv peger blitzen op mod loftet (og ingen blitz nedefra) og giver således ekstra lys til de små hvide ark med billeder/tekst.

I eksemplerne i dette indlæg har jeg kun resizet billederne – ikke gjort noget ud af billedbehandlingen på pc. Det vil jeg normalt altid gøre. Søge at gøre baggrunden ekstra hvid eller sort eller skarp. Ændre på kontrastforholdet eller arbejde med en farvetone eller effekt. Billedet med ministrene så således ud i mit tidligere indlæg: Snarligt valg?

 billede329

Nogle motiver gør sig bedst på sort baggrund. Her et stykke sort stof. Blitzen peger igen mod vores hvide loft for at sikre et flot fordelt tilbage-kast af hvidt lys.
Hvis baggrunden ikke fremstår intenst nok sort, kan kameraets indstillinger for –/+ komme i anvendelse.

Happy shooting…;-)

8 kommentarer:

  1. Super godt indlæg - må vist straks have skaffet mig en glasplade...:)

    SvarSlet
  2. Dejligt at du kan bruge info, Susanne. Det var faktisk også dejligt at få nedfældet. Der har været mange sammenhænge, hvor vi har beskrevet det - nu har jeg et et konkret indlæg at referere til. Der kommer nok en version 2 senere om "Foto i vindueskarmen";-)

    SvarSlet
  3. Hej Linnea :-)

    Kunne man ikke også have en lille lampe under plexipladen? Hvis man nu ikke har en ekstern blitz, men kun den indbyggede?

    K.H June

    SvarSlet
  4. Hej June
    Det er bedst hvis lyskilden nedefra er på 5000 kelvin.
    Det har de færreste jo nok, så jeg vil foreslå dig at kigge på indstillingerne på kameraet. Dér skal du lede efter en setting, der tager højde for indendørslys - hedder måske "lampe" eller "indoor".
    Under alle omstændigheder skal det være en relativ kraftig lampe, du har som underbelysning.

    SvarSlet
  5. Hej Linnea, God artikel :)
    Venligst, Søren

    http://www.DanskeFotoLink.dk

    SvarSlet
  6. Søren: Dejligt at høre, at artiklen kan bruges.

    SvarSlet
  7. Mange tak for sådan et supergodt tip! Spændende blog du har ��
    M.v.h. Inga

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails