torsdag den 14. januar 2010

Foldede æskerPå min jeg-optager-ikke-meget-plads-men-kan-have-meget-indhold-reolsystem har jeg rigtig mange æsker, som jeg selv har lavet. På billedet ses et lille udvalg. Fælles for dem alle er, at de bliver foldet af et kvadratisk papir. Låget er 1-3 cm større end den inderste del.

Papirkvaliteten er forskellig. Selvsagt vælges den kraftigste til de største af æskerne.

De mange æsker øverst til venstre er foldet af karton, der som udgangspunkt var i A3 størrelse. Fås i rigtig mange farver i f.eks. Panduro Hobby, så man kan få lavet sig den skønneste serie;-)

Den sorte æske er lavet ved, at jeg har først har spray-limet thaisilke på karton. Dernæst har jeg syet flamé-garn i forskellige grønne nuancer på kryds og tværs - altså både gennem karton og stof. Først derefter er æsken foldet.

Den lyse æske er lavet på karton, som først er malet. Har brugt guldmaling og strøget det på med let hånd med en koral-svamp, så det giver nogle fine - næsten japanske - streger.

Her er en fin trin-for-trin vejledning i at folde æsker: The creative muslimah
Synes måske ikke det er så pænt med den synlige foldning øverst på æsken – i stedet plejer jeg at markere den midterste del af kvadratet med et blyantskryds.

15 kommentarer:

 1. Hvor er det en god idé. De er da også fine til gaveindpakning. Jeg skal da vist prøve...

  SvarSlet
 2. Super flotte æsker du laver! Det er en rigtig god idé, min datter har Origamiflip i øjeblikket så vi folder også rigtig meget mere eller mindre brugbart - men hyggeligt og sjovt er det da!

  SvarSlet
 3. Tak skal du have. Jeg har også længe været glad for de foldede ting. For en del år siden var vi et par veninder som lavede små workshops for kolleger og andet godtfolk. Det var faktisk ret sjovt. Har også en anden fin indpakningsmodel - sådan en lille trekant-ting. Den må jeg få lavet lidt produkt-udvikling på, så jeg kan vise den også.

  SvarSlet
 4. hvor er det en fed ide, er vild med det sorte æske;)

  Kh Sara

  SvarSlet
 5. Ja den æske er også een af mine ynglings-æsker;-)

  SvarSlet
 6. Hej Linnea! :)
  Tusind tak for at have henvist til min blog, jeg elsker også at lave disse æsker, en god dansk tradition :)
  Jeg har altid spekuleret over hvordan jeg nu kunne fjerne folde linjen, og samtidig lave dem så nøjagtige som muligt, jeg synes heller ikke at det er så pænt med det, så tusind tak for at have skrevet det i dit indlæg! :-)

  Med venlig hilsen,

  -The Creative Muslimah. :-)

  SvarSlet
 7. Hej Muslimah
  Dejligt at du fandt indlægget om æskerne, hvor jeg linker til din fine anvisning. Jeg kan se, at mange kigger på æske-indlægget på min blog, så jeg vil tro, at du vil få en del ekstra hits på den konto.
  Din blog er på engelsk, men jeg satser på at du kan læse, hvad jeg skriver, selvom det er på dansk.
  De bedste hilsner
  Anette Linnea

  SvarSlet
 8. Hehe, hej Igen Anette Linnea,
  Jeg bor faktisk her I Danmark, men mit modersmål er engelsk. :-) Mine forældre besluttede bare at tale engelsk med min bror og jeg. :-) Det er derfor at min blog er på engelsk. :) Hahah, folk bliver virkelig forbavset når jeg fortæller dem det, for de siger at jeg ligner ikke lige en der kan flydende engelsk :P

  SvarSlet
 9. Hvor herligt. Jeg har efterhånden oplevet en del ude i verden "kommunikere" via Google Oversætter, men jeg bedømte også dit sprog til at være tip-top i forhold til det. Nu har jeg forklaringen;-)

  SvarSlet
 10. Hej - Fin og interessant side du har med mange gode ideer og tips :-)

  SvarSlet
 11. Hej Jette - dejligt at høre;-)

  SvarSlet
 12. hvor er de fine :) jeg lærte at lave dem via dit indlæg :)

  SvarSlet
 13. Hej Dumle - det var da rigtig dejligt at høre, at du kan bruge vejledningen. Der er bare så mange muligheder med de æsker. Både hvad angår udformning og indhold.

  SvarSlet
 14. Hej igen, Linnea :-)
  Du havde ret; denne henvisning har givet mig en del ekstra hits på min blog. :-)
  Jeg takker dig endnu en gang!

  Med venlig hilsen,
  Aysha @ The Creative Muslimah

  SvarSlet
 15. Dejligt at høre Aysha. Folk er meget glade for DIY-vejledninger. Kan se dem den video jeg har til posefoldning;-)
  Mange hilsner
  Anette

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails