søndag den 7. februar 2010

Tempelridder-kostumet - second editionJeg vil gerne skrive mere uddybende om det viste tempelridder-outfit.

Min søn var på det tidspunkt vokset fra de mønstre som Hanne Meedom havde lavet i sin bog (i mellemtiden har hun udgivet for større børn - fedt!), så jeg tyede i stedet til Ulla Welinders "Sy og strik - børnetøj 4-10 år". Den er fra Politikens Forlag. Dér tog jeg udgangspunkt i grundmønstrene til såvel bukser, trøje og overdelen. Meget fin bog i øvrigt...

Det er en god ide, at vælge større størrelse end almindeligt. Dels fordi det er lidt rart at sættet kan bruges året efter, men også fordi der ofte skal tøj indenunder. Det er sjældent ret varmt i februar, når der skal rasles mv.;-)

Dragten er syet i hør, men en billigere kvalitet kan gøre det. Hør bærer sig flot og jeg har gjort rigtig meget ud af syningen, så på den måde er det en fornøjelse at tage sættet frem til brug for yngstesønnen. Men hør er relativt dyrt og faktisk kradser det også lidt - måske mine børn er sarte, men faktisk vil en kraftig bomuldkvalitet være fuldt dækkende. Husk dog lige at vaske først.

Korset har jeg fundet ved at google billeder med "tempelridder", "kors", "templar knights" og "cross". Det er så printet i sort fra f.eks. Word. Det er efterfølgende applikeret på det det hvide stof. Jeg bruger sådan noget specielt papir til applikation, hvor motivet klippes ud i papiret, som stryges på det røde stof. Nu klippes motivet ud (stof og papir). Så trækkes det pergament-agtige papirslag af og et svagt lim-lag efterlades på stoffet. Nu placeres korset så på rette sted på overdelen og stryges fast. Først på det tidspunkt går jeg i gang med at applikere. Omstændeligt, men resultatet bliver rigtig flot.

Som sagt har jeg gjort (unødigt) meget ud af syteknikken. F.eks. har jeg kantet halsåbning og andre relevante steder med skråbånd, som er lavet du af hørstoffet.

Brynje-hætten er købt i Dragons Lair - vi er så heldige at have en butik i Odense. De har i øvrigt også en fin web-shop.

Det gode ved denne type dragt er, at de enkelte dele kan bruges seperat bagefter. Alle delene er indgået som delelementer i andre lege/udklædnings-seancer. Så gør det knap så meget, at det har været så tidskrævende at lave det;-)

3 kommentarer:

  1. Jeg har også lavet tempelridder,til min datter og hendes hest, kæmpe arbejde men sjovt, jeg brugte liggeunderlag i grå til skjold, det vejer ikke noget og ligner jern:0)

    SvarSlet
  2. Violykke: Det var da en glimrende idé!
    Linda: Tak skal du have;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails