tirsdag den 31. januar 2012

Brand på Tornbjerg Skole

Blev vækket af ældstesønnen meget tidligt i morges – der havde været brand på Tornbjerg Skole i går. Rystet var vi alle i familien.

Det er nemlig VORES skole, hvilket er en helt-hen-i-vejret-måde at tænke på, for skolen er netop ikke mere vores - jf. beslutning fra Odense Kommune. I sommers tog vi en tårevædet afsked med dette dejlige sted – vi kunne se tilbage på mange dejlige år for vores to børn. Læs her: Mindeord.

Ejheller er det mere Tornbjerg Skole – nu er det Bækholmskolen.

I skrivende stund er det endnu uvist, om der ligger en forbrydelse bag.

billede971
Sådan så der ud i morges, da vi kørte forbi inden arbejde/skole.

billede972 
billede973

Ganske omfattende skader i den del af bygningen.

billede974 billede977
Mistrøstigt ser det ud. Dog må vi håbe, at skaderne trods alt er så koncentrerede, at det kan lade sig gøre at re-etablere skolen, så Bækholm-børnene igen kan rykke ind.

billede976
Sådan så det ud tidligere. Skønt sted!

5 kommentarer:

 1. Det var en væmmelig oplevelse. Man kan da håbe, at det ikke var påsat, for det er SÅ meningsløst...

  SvarSlet
 2. Der var overvågningskamera på - ufattelig dårlig kvalitet i øvrigt - og den lader ane, at den var påsat.

  SvarSlet
 3. Ja det er et så trist syn, vi bor selv meget tæt på skolen og det var egentlig også der at vores søn skulle have været startet i sommers, og vi havde set frem til en lille og tryg skole, men så faldt beslutningen jo at den skulle lukke, og vi kom over på Rosengårdskolen ( som vi nu er meget glade for ) Men det er så trist at se en skole forsvinde op i røg, jeg kunne heldigvis forstå at de kunne rumme eleverne i den anden del af skolen som ikke er skadet, det er rart at vide da det er elever der har nogle specielle behov og ikke bare kan kastes rundt... det forlyder så også nu at branden var påsat, og at de efterlyser 2 mennesker som er fanget på skolens overvågningskameraer, og skrammende at vide at der i vores område render nogle rundt, der åbenbart finder det sjovt at sætte ild til ting... Det er heller ikke mange år siden at tornbjerg børnehave led samme skæbne og brændte helt ned, dengang var det også påsat og vi havde nogle nære venner som var berørt af det.. vi var selv derover for at vise stedet til vores søn da det var han bedste ven der gik der og i hans lille barnehoved troede han at han ven også var brændt.. Det er så forfærdeligt når sådan noget rammer børns hverdag da de slet ikke kan rumme disse ting, ja selv vi voksne kan have svært ved at rumme det... Nu håber jeg bare at de kan finde frem til de personer der står bag, og at de kan få bygget den op igen og give de børn der går der en tålelig hverdag....... Mvh Gitte

  SvarSlet
 4. Jeg synes også, at der har været "brand" på dagsordenen i alle dagens medier. I Odense og i andre byer. Det er slemt.
  Men især de påsatte virker ekstra meningsløse.

  Tænker, at de børn som går på skolen nu, er ekstra sårbare. Men dejligt at høre, hvis de - trods alt - kan blive i de lokaler, som er tilbage.

  Vi kan ikke lade være at følge skolen. Den har fortsat en stor plads i vores hjerter.

  SvarSlet
 5. Ja brand må være dagens tema, forfærdeligt, og berør så mange mennesker.. Men det kommer også meget tæt på når det er i det område man bor..
  Og lige præcis en skole er jo et sted en dagligdag har sin plads. Jeg håber de er kommet videre i opklaringen når jeg lige om lidt ser nyhederne..
  Gitte

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails