søndag den 2. januar 2011

Nigella-brød

billede231

Dette brød er så udpræget een af husets favoritter. Supernemt lige at røre sammen – plejer aldrig at stille til hævning, så det er virkelig et lyn-brød.

Opskrift:
2 dl. lunken vand
1 dl. kærnemælk
50 gr. gær
1 tsk groft salt
1 spsk olie
450 gr. mel

Pensling: mælk
Drys: Nigella frø

Jeg deler dejen i 4 klumper, som rules ud – passer med at de kan være på en alm bageplade. Bages ca. 10 minutter ved 225 grader.

Køkkenskriver-kommentarer:
Da jeg sjældent har kærneælk i køleskabet, bruger jeg, hvad der forefindes af ymer, A38 mv

Nigella-frø kan måske være lidt tricky at få fat på. Jeg køber det gerne i Bazaren i Odense, hvor det er ½ eller helt kilo ad gangen – den portion rækker til mange brød;-)

billede232

2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud - det må jeg prøve...
    Nigella frø kan man få i Fakta har jeg set...
    Karen

    SvarSlet
  2. Tak Karen - det vil jeg da lige huske at holde øje med. Kunne finde på, at bruge en dåse/portion af det som en gave-ide sammen med opskriften;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails