mandag den 3. januar 2011

Anti-virus

billede228 Når jeg undertiden hjælper familie og venner med installation af pc, så plejer jeg at lægge det gratis anitivirus-program AVG på.

Der er meget religion omkring valg af program. Nogle sværger til det ligeledes gratis Avast og andre føler sig trygge, når de køber løsninger hos Norton, Noman, McAfee eller noget helt andet.

Det vigtigste er selvfølgelig, hvor godt programmet i dagligdagen er til at holde pc virus-fri. Det er mit indtryk, at AVG lever godt op til det krav, hvis man er almindelig web-bruger – derfor er det mit foretrukne valg. (Jeg følger med i forskellge it-mediers test af gratis antivirus-programmer, og det scorer også dér højt.)

Desuden kan jeg godt lide, at programmet er på dansk og i det hele taget er omgængeligt at arbejde med. Det gør AVG godt, da det ikke sløver pc unødigt ned og ikke kommer med underlige beskeder i tide og utide. Det holder sig selv opdateret, når pc´en er på nettet, og det er nemt selv at igangsætte en scanning, hvis man måtte have brug for det.

Du kan altid hente programmet på Download.com – du finder det klar til download i højre side – det ligger som regel øverst.

Vær opmærksom på, at du gør klogt i kun at have eet antivirus-program installeret. Nogen tror, at de er mere sikrede ved at installere 2-3 af slagsen. Dermed kan man risikere, at de konflikter, og så han man et irriterende problem.

Alternativt kan du prøve Microsofts gratis Microsoft Essentials – jeg hører programmet rosende omtalt, men selv har jeg det kun kørende på en enkelt test-pc, så kan ikke på samme måde kommentere brugervenlighed mv.

Grafik-tag
Teksten øverst er lavet med en font, som er købt hos Lettering Delights – den er een af mine foretrukne, da jeg godt kan lide det rustikke præg og farverne.

4 kommentarer:

 1. Så lige dit indlæg om æsker og etiketter - pu ha, sikke dog en orden. Et eksempel til efterfølgelse. Jeg har også lavet æsker, men ingen etiketter - skulle måske følge dit eksempel.

  Godt du laver indlæg om it - selv kører jeg MAC og har ganske godt styr på det, men jeg tror der er mange derude, der har brug for det.

  Tak for opskrift på brød.

  SvarSlet
 2. Ja der bare så dejligt at få styr på tingene - kan godt lide når det samtidigt bliver farverigt og festligt. Mange stadig mange æsker, men det er jo en on-going ting at være organized;-)
  Jeg har desværre ikke ret meget kendskab til Mac - ved godt at en del af mine læsere er Mac-brugere og derved ikke (direkte) i målgruppen for pc-indlæggene. Håber selv en dag at lære noget mere om Mac. Bare det at se sådan en maskine i anvendelse, har jeg aldrig haft lejlighed til. Det må komme en dag.

  SvarSlet
 3. Mit gratis Bullguard udløber i dag. Skal jeg installere AVG i dag eller i morgen? Skal jeg afinstallere Bullguard efter download af AVG?
  Tak for dine computer-indlæg.

  SvarSlet
 4. Hvis det var mig, ville jeg nok gå i gang i dag. Jeg kender ikke rigtig til Bullguard, men som udgangspunkt er det altid en god idé at afinstallere eet antivirusprogram, inden et nyt lægges på. Jeg ville også genstarte pc efter fjernelse af Bullguard. Derefter ville jeg så installere AVG. Hvis du gør det allerede i dag, er du sikker på ikke at have nogle "slip" i beskyttelsen.
  Dejligt at du kan bruge pc-indlæggene - det er jeg glad for at høre.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails