Dette brød er så udpræget een af husets favoritter. Supernemt lige at røre sammen – plejer aldrig at stille til hævning, så det er virkelig et lyn-brød.
Opskrift:
2 dl. lunken vand
1 dl. kærnemælk
50 gr. gær
1 tsk groft salt
1 spsk olie
450 gr. mel
Pensling: mælk
Drys: Nigella frø
Jeg deler dejen i 4 klumper, som rules ud – passer med at de kan være på en alm bageplade. Bages ca. 10 minutter ved 225 grader.
Køkkenskriver-kommentarer:
Da jeg sjældent har kærneælk i køleskabet, bruger jeg, hvad der forefindes af ymer, A38 mv
Nigella-frø kan måske være lidt tricky at få fat på. Jeg køber det gerne i Bazaren i Odense, hvor det er ½ eller helt kilo ad gangen – den portion rækker til mange brød;-)
Det ser lækkert ud - det må jeg prøve...
SvarSletNigella frø kan man få i Fakta har jeg set...
Karen
Tak Karen - det vil jeg da lige huske at holde øje med. Kunne finde på, at bruge en dåse/portion af det som en gave-ide sammen med opskriften;-)
SvarSlet