lørdag den 1. januar 2011

Sikker fjernelse af hardware

Når du tilslutter en USB-enhed, hvor der kan lagres billeder og filer, er det vigtigt, at du får den fjernet igen på den rigtige måde.
Det kan være et lille USB-nøgle, en ekstern harddisk eller f.eks. et kamera, hvorfra du vil overføre billeder.

I 99 ud af 100 tilfælde går det godt bare at hive enheden ud af pc´en, når man er færdig med det, man vil se eller overføre. Det er bare ikke sikkert, at Windows var færdig med de processer, som den havde gang i.
Men i 1% går det så galt, at man efterfølgende ikke kan læse overhovedet, hvad der ligger på USB-enheden. Det kan da være SÅ træls – tænk om det er uerstattelige billeder!

Hvordan gøres det så rigtigt?
Jo, nede i proceslinjen ligger der et lille ikon, som skal forestille et USB-stik (jeg tænker nu altid mest på en mobil-telefon) – den har en grønt tjek-tegn i hjørnet. (Anes inde bagved nedenstående skærmdump.)

billede230Klik på ikonet een gang og efterfølgende den enhed, som skal frakobles. Efter et øjeblik vil computeren melde tilbage, at er ok at fjerne enheden. Det kan ske, at et program har kontakt til enheden og først skal lukke, før man kan frakoble.

Indrømmet: Det er en anelse omstændeligt, men du vil blive glad for at få indarbejdet det som en fast rutine.

Grafik-tag
 
diverse01Her er det igen en speciel font, som gør tricket. Der er fyldt med en gradient, som går fra hvid mod lyseblå. Derefter er lagt “bewel” og skygge på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails