lørdag den 8. november 2014

Folde-elastik


Min nye dejlige symaskine har givet mig mange muligheder, som jeg langsomt (men sikkert) får tilegnet mig.


Her viser jeg hvordan jeg er kommet godt i gang med folde-elastikken brugt som kantning i stedet for en rib-kant eller dobbelt-nåls-kantning.


Båndet består en glat og en mat side med en indstrikket fold, der gør det nemt at folde præcist. Jeg sætter som oftest den glatte side ud men hører/læser da om folk som foretrækker den matte.


Skal elastikken strækkes lidt undervejs? Skal den vendsys på? Skal det være lige-ud-sting? En svag zig-zag? En trepunkts-søm?
Jeg har læst på forskellige blogs. Spurgt i forretninger. Spurgt syglade veninder. Alle havde ny variant af syteknikken.

Det jeg har gjort - hvert fald ved disse stoffer - er at sy båndet på i een arbejdsgang. Trepunkts-søm og så trækker jeg en aaaanelse i stoffet undervejs. Fingerspitzgefühl. Har været tilfreds med resultaterne so far...

Nu går jagten på forskellige spændende mønstrede foldeelastikker. De fås faktisk med mønstre. Har netop hjemkøbt et med prikker....

4 kommentarer:

  1. Så 'enkelt' kan det gøres, tak for den fine gennemgang

    SvarSlet
  2. Spændende! Jeg går netop og tager tilløb til at prøve foldeelastik...

    SvarSlet
  3. Spændende hvad du får lavet, Stine ;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails