søndag den 19. oktober 2014

En historie om "Foretrukne"


Advarsel: Dette er et nørdet indlæg næsten uden billeder.

Den korte udgave: Hvordan man kan få det samme sæt af Foretrukne-genveje i flere browsere og på forskellige computere.

Baggrund: Som så ofte før er der sat gang i en kædereaktion.
- Jeg begynder at interessere mig for Instragram
- Jeg finder mange spændende stof- og materiale steder, som jeg gerne vil huske
- I Evernote? Tjoh den er god til mange ting men synes ikke den giver mig overblik over fx genveje
- Google Chromes mulighed for at strukturere foretrukne i mapper på min "Bogmærkelinje" er fin (bedre end Internet Explorer)
- Men men men. Pt arbejder jeg på (mindst) 3 forskellige pc´ere - hver med 2 browsere (Internet Explorer, Google Chrome og Safari er i spil)
- Er det de samme Foretrukne jeg har alle steder? Og i samme struktur? Så meget NOT!!!!

What to do?

Så var det jeg kom i tanke om, at der vist fandtes løsninger til den slags. Efterforskning igangsat.

Min redning hedder Xmarks

I gang med at hente ind til Google Chrome på min primære pc. Oprette en konto og få aktiveret plugin i browseren. Undervejs skal man  tage stilling til forskellige synkroniserings-metoder. Hvad skal overskrive hvad og hvornår. Fik det læst lidt vel ekstensivt.

Det så fornuftigt ud. Så i gang med Mac. Ville egentlig have implementeret denne løsning udelukkende i min Chrome-browser de forskellige steder, men i kampens hede glemte jeg, at min primære browser på Mac er Safari - fik installeret programmet + synkroniseret. Hov - glemte jeg at læse indstillingerne for synkronisering? Ja - det gjorde jeg. Pludselig så det meget mærkelig ud med de Foretrukne. Satans!
Nå men Google Chrome så stadig fornuftigt ud på Mac - det var så lige indtil jeg synkroniserede dér - så var alt keglet rundt. Hmmm.

Fandt ud af, at jeg kan tilgå alle mine Foretrukne direkte på Xmarks web-interface. SÅ smart. Derefter fik jeg organiseret alt som jeg ønsker det skal se ud på min mine forskellige pc´ere. Organiseret i mapper (til Bogmærkelinjen). Meget fint så det ud.

Lige indtil jeg fik synkroniseret fra Safari (hvor de Foretrukne ikke var OK) på Mac igen - så havde indstillinger dér nemlig overskrevet ALT på serveren. Så blev der bandet igennem. For pludselig havde jeg mistet ALLE mine foretrukne og spildt timers arbejde. Jeg har RIGTIG mange foretrukne og det er vitalt for mig, at de ikke lider overlast.

Heldigvis kunne jeg huske, at jeg havde set et restore-punkt på web-interfacet. Ganske rigtigt. Der var gemt varianter af min opsætning ca. hvert minut i den tid jeg havde arbejdet med mine opsætninger. Så det var lige om at ramme den rigtige. I mit tilfælde "backup 79". Pyha!


Indstillingerne i Safari på Mac blev justeret og nu funker det!!! 


Hver gang jeg har lavet en ændring i mine Foretrukne bliver der en lille gul-markering på dette blå ikon - viser der ligger usynkroniserede emner. Programmet kan sikkert sættes op til auto-sync - det har jeg ikke gjort endnu.

I ovenstående skærmdump vil den opmærksomme læser have bemærket en "Export Bookmarks to html....". Endnu en smart feature. På den måde kan jeg nemt lave min egen backup. Desuden vil det være nemt - i en enkelt fil - at sende mine bogmærker til fx en ven .

Jeg er meget tilfreds med slutresultatet. Selvom jeg fjumsede undervejs, var det det, som gjorde, at jeg fik luret nogle af programmets finesser.
Nu har jeg fået hentet 15-20 af mine materiale-links ind som Foretrukne, og jeg ser det samme alle steder jeg er logget ind. Yeah!!!
4 kommentarer:

 1. Kære Anette.
  Indrømmet - jeg nåede ikke til ende i dette indlæg, men du skal have en kommentar, for jeg synes, det er skønt, at du nørder. Knus fra Marthe

  SvarSlet
 2. Ja dem som når at læse indlægget færdig, burde have en præmie;-)

  SvarSlet
 3. Jeg er vild med dit nørderi. Jeg bruger slet ikke bogmærker selv. Men jeg bruger så meget andet :)

  SvarSlet
 4. Ja det er jo dybt inde i "maven" på internettet - ikke et sted så mange kigger forbi;-)

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails