søndag den 10. august 2014

Ree Park Safari


Lørdag var yngstesønnen og jeg på bus-tur til Ebeltoft og Ree Park Safari. Eller "Ree Safari Park" som vi synes lyder både mere mundret og korrekt.

Jeg tænkte, at der nok var en lille flække på Djurs, som hed Ree, men det viser sig, at stedet er navngivet efter Karsten Ree - ham med Den blå Avis.
Aha...

Vi havde tilmeldt os turen for mange måneder siden, men må da indrømme, at når dagen nærmer sig og vejrudsigten begynder at blive voldsom konkret, så kan man godt være tæt på at afmelde. 2,5 time i bus hver vej mellem Odense og Ebeltoft.

Never mind - vi kom af sted - og havde en fantastisk tur.

Som regel har vi været på bustur til forlystelsesparker - det er ikke skyggen af gøgl og karruseller på dette sted. Derudover havde vi kun hørt om stedet fordi dele af optagelserne fra "Far til fire i Afrika" var foretaget dér.


Som det ses, er der mulighed for at komme tæt på dyrene;-)
Vi kunne dårligt komme hen og bestille vores franske hotdogs for de store mængder af påfugle. Jeg har stadig en drøm om at opleve en påfugl med fuldt udfoldede hale-fjer. Sønniken jagtede det motiv hele dagen - for at ville glæde mig - desværre blev ønsket ikke opfyldt denne gang.


Det var lidt hektisk lige da vi ankom. Stedet er stort og mange steder, hvor der er foldringer hver halve time. Når man ved, at der kommer massivt regnvejr indenfor et par timer, så er det vigtigt ret hurtigt at få skabt sig overblik over stedet. Dertil var kortet og skiltningen desværre ikke den store hjælp. Det må være mit eneste forbedringsforslag til stedet.


Fodring af Sumatra-tigrene var det første vi oplevede. Over det store (og velfungerende) højttaler-anlæg bliv vi fortalt om dyrene. Deres habitat, føde, jagtmetoder og hvor truede de er.
Føden (døde kyllinger) var hængt op i træerne, hvor de selv skulle op og hente dem. "Det skal ikke være FOR nemt at få mad". Ligesom ude i den rigtige natur.
Bemærk den flotte pels.


Vi nåede at overvære løve-fodringen inden regnen satte ind. Der er kun fodring af dem een gang om ugen - om lørdagen - hvor følte vi os heldige.

Løverne bor ganske højt, hvor de har udsyn over parkens "slette". De får ikke lov at komme derud men det skulle være sundt for deres løve-natur, at de kan få lov at besigtige de store vidder.


Der var 2 hunner, 4 unger og een han (Aslan).
Der var lagt store portioner kød ud, som de kastede sig over, da de blev sluppet ud.


Vi kigger på tilskuerne, som kigger på løverne, der kæmper om maden ;-)


Løve-far fik sin egen portion mad - ligesom i naturen spiser han for sig selv. De gode store stykker. I naturen har han det også ganske mageligt. Det eneste tidspunkt, hvor han virkelig skal anstrenge sig er under paringen. Dér forventes han at "levere" hver 20. minut i 4 dage. Gade vide om der findes løve-Viagra?


Vi var på safari-rundtur i parken med Landrover. Her er det en elg, der ligger og fjæler sig i det mudrede vand.


En Elandantilope - den største af slagsen i verden.


Her er moderen - flot syn.


Faderen - selvom han er så stor, kan han stadig springe 2 meter op i luften.


Parken har hele 8 giraffer - to forskellige farver. De lyse er hybridder - en blandsrace af forskellige giraf-arter.


De mørke er såkaldte fuldblods-giraffer, som er ganske sjældne.
De føder stående, så den lille ny falder 2,5 m ned - velkommen til verden!


Næsehornet, Thabo, er i fuld gang med at lege med gnuer. Faktisk jagtede den dem rundt fra ende til anden i al den tid vi kørte forbi.

Her er der amerikanske bison-okser. Under 1. verdenskrig var der mangel på mad og disse måtte holde for. Faktisk var der efter krigen kun 30 bison-okser tilbage i verden. Vha forskellige redningsprogrammer er man i dag kommet helt op på omkring 5500. Altså på knap 100 år.
Tilsvarende håber man at kunne gøre med andre dyr - fx geparder.


Nordkinesisk leopard. De er ikke vant til regn, så de gemte sig, så det var umuligt at få billede på tur rundt med Landrover. Vi iværksatte vores egen eftersøgning fra broen hen over buret. Vi var lige ved at opgive håbet, da yngstesønnen spottede een som kom ud fra nogle buske.


Gepard blev også lokaliseret. Her på afstand. Meeeen sønnike ville tættere på...

Nu næsten venner...På sønnikens ræs efter geparden lykkedes det ham at få disse skud af skildpadde og afrikanske vildhunde.


Vi måtte gå i læ i 1-2 timer pga skybrud. Heldigvis var forsyninger af kaffe, mad, is, sodavand rigelige. Fandt et elstik til opladning af mobil. Desværre så langt ude på bøh-landet, at det var umuligt at finde internet-dækning så DMI kunne følges.
Hvad gør man så, hvis man gerne vil have regnen til at holde op? Jo, køber en paraply - det virkede stort set omgående.

Ride på kameler kunne man ikke få lov til på denne lørdag. Skuffelsen stor hos sønnen.


De små aber var MEGET aktive. Vævre, hurtige og uforudsigelige.


De ville meget gerne hoppe ned på paraplyen, og vi prøvede til flere gange. Dog blev regnen for voldsom, så vi begav os videre...


Hele brådsøer væltede ind over området - heldigvis fandt vi læ/ly sammen med aben.


Alpakaerne havde også søgt ly men fik sig lige en gæste-visit...


Vi fik købt pænt med merchandise - det er nemlig et sted, vi gerne vil mindes.


Den fineste maske, som skal op på værelset.


To vidunderlige film, hvoraf vi faktisk fik set den ene i går aftes.


Disse flotte fotos hang på det ene spisested. 
Der er faktisk en igangværende fotosafari-konkurrence. Hvis jeg boede noget tættere på, kunne jeg godt have fundet på at erhverve et årskort og besøge parken jævnligt med det gode kamera.
Vores bustur blev afkortet med halvanden time pga vejret, men det er jo ikke stedets skyld. Kan nemlig kun sige godt om stedet.

Som sagt har vi efterhånden besøgt en del udflugtsmål og har derfor noget at sammenligne med. Kvalitet er IKKE en selvfølge.

Ree Park Safari er et sted, hvor dyrene har det godt. God plads, velplejede og med super gode omgivelser. Alt er velholdt og vedligeholdt. Vi mødte søde, engagerede og hjælpsomme medarbejdere alle steder. Dyrepasserne var der mange af, og de var gode til at fortælle - føltes ikke bare som om de lirede en lektie af.

De film vi har købt med hjem understøtter indtrykket. Faktisk fatter jeg ikke, at jeg ikke har hørt om den park før. Og sønnike og jeg fatter ikke, hvordan vi kan have "overset" bjørne, traner, zebebraer mm - og den kamelridning kunne også friste til et nyt visit ;-)

3 kommentarer:

 1. Jeg har hørt om parken, men når jeg ser dine billeder, kan jeg da virkelig undre mig over, jeg aldrig har været der; det må jeg se at få ændret på

  SvarSlet
 2. `Vildt´ siger jeg bare :-)
  Sikke et sted.

  SvarSlet
 3. Ja, jeg tænkte at jyderne måske var mere velkendte med stedet. På deres video ser stedet ganske velbesøgt ud.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails