onsdag den 2. juli 2014

Sol-sommer-hav-bukser (Boys Month 2014)


Så nåede jeg det alligevel - at få syet en drenge-ting i dag - når ikke noget i morgen, så det kan være sådan et på-forskud-indlæg ;-)

Jeg har en del stof med små kvadratiske motiver, som kan klippes ud. Har længe villet udnytte dem - har også tidligere anvendt teknikken, uden at jeg dog lige kan finde nogle billeder af det.


Jeg stryger først noget vlieseline på bagsiden, inden jeg applikerer på.


Synes det er nogle fine detaljerede motiver - tror også drenge i den rette alder vil synes om dem.


Afslutningen forneden. Jeg trængte til at afprøve varianter i forhold til elastik, rib og smock. Har syet 3 indsnit, som spidser ud - ca 6 cm lange - efterfølgende blot en foldning af den overlockede kant og så en stikning. Finito.

Jeg er ganske tilfreds med bukserne.
Note to self: Husk at holde øje med flere af den slags kvadratiske motiver på messer og på nettet - de er voldsomt anvendelige.

7 kommentarer:

 1. De er da vildt søde.
  Og hvor er det smart at bruge stof med passende motiver, - symærker er jo så dyre.

  SvarSlet
 2. Ja det giver altså bare nogle muligheder for at gøre unikt.

  SvarSlet
 3. Skønne og unikke bukser :-) Applikationer er altid et hit - det sætter prikken over i'et og gør bukserne 'anderledes' på den fede måde :-)
  Også smart med indsnit i stedet for 'de sædvanlige' afslutninger...jeg bør nok også tage mig sammen og eksperimentere lidt mere med den slags. Men ofte er der desværre ikke så meget tid ved symaskinen, så det bliver tit det sædvanlige som virker og som er nemt!

  SvarSlet
 4. Hvor er de bedårende...

  Skønne bukser, de firkantede motiver giver lige det sidste

  SvarSlet
 5. De er rigtig søde.. bruger du alm. vlieseline eller vliesfix? Hvis du ikke kender vliesfix, så skal du prøve det når du applikere.. så bliver det strøget fast inden du begynder at sy.. De har det bla. hos Stof og stil

  SvarSlet
 6. Boldreel: Jeg bruger blot alm vlieseline - en blød een af slagsen. Jeg kender også godt den anden - mindes den mest som en hårdere udgave der ikke lige er så velegnet til dette brug. Men måske der findes flere udgaver? Umiddelbart havde jeg ikke svært ved at få disse små firkanter til at sidde fast under transaktionen - vil dog lige være obs på det næste gang jeg kommer i Stof og Stil.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails