mandag den 5. maj 2014

Ble-bukser


Det var virkelig op ad bakke med denne model. Det var oprindelig meningen, at jeg ville have lavet kanterne ved benene med anden teknik: Smal elastik zig-zag´et på, hvor jeg strak ud undervejs - efterfølgende foldet om og stukket fra retten.


Det blev SLET ikke som jeg havde forestillet mig. Var nødt til at klippe det af igen - resterne ses her. Det er underligt for jeg har faktisk brugt den teknik før. Endnu et eksempel på, at der er gået rutine tabt i det år jeg har været væk fra syningen.

Hvad så? Der skulle kantes på anden vis. Overvejede et kort øjeblik at sætte et lige stykke på i benene ligesom jeg har gjort i taljen. Men men men - det ville være den hurtige og dårlige løsning. Og jeg har jo givet mig selv håndslag på, at jeg vil gøre tingene ordentligt og dermed tidskrævende, hvis det er nødvendigt. Ingen vej udenom skråbåndene.


Først fik jeg lavet dem til højre - den smalle variant, hvor jeg klipper strimlerne 2,5 cm (på skrå af stoffet) inden de bliver foldet. Hallooooo! Hvad tænkte jeg dog på. Alt for smalle til, at der efterfølgende ville kunne trækkes elastik igennem.

På den igen.

Det endelige resultat er lavet med bånd, som er klippet 5 cm inden foldning.


Anstrengelserne henover flere dage og hvor jeg IKKE er gået på kompromis har givet et resultat, som jeg er ganske tilfreds med. Nu er det så spændende, hvad modtageren siger til dem, når de skal afprøves i praksis. Må huske at høre om jeg kan få nogle billeder, hvor de er i "monteret" på barnet.

PS: Den opmærksomme læser har bemærket, at jeg endnu ikke har kastet mig over knaphullerne. Har fundet en model, som skal afprøves inden længe - er stadig i fuld gang med at blive gode venner med den nye maskine. I dag blev jeg fortrolig med, hvordan man spoler ;-)

2 kommentarer:

  1. De er blevet så fine. Det har vist været alt arbejdet værd.

    SvarSlet
  2. Ja det er dejligt, når der nu har været stilstand med sy-eriet så længe. Så er der virkelig brug for successer ;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails