fredag den 29. marts 2013

Evernote – min virtuelle hukommelse


Een af mine kolleger foreslog for nylig, at jeg bruger min blog til at skrive noget mere om de programmer/apps, som jeg er begejstret for. Den ide være hermed taget op.

Det første program bliver Evernote.

Det er et par år siden, jeg første gang hørte programmet omtalt, men nu er jeg for alvor kommet i gang med det og må sige, at jeg har svært ved at få armene ned af bare begejstring.

Det er opsamlingssted til alle former for information: Tekst, billeder, links osv osv.
Een af de helt store styrker er, at jeg kan bruge den fra alle platforme:
- Windows-pc (en installeret klient)
- Webadgang (browser-adgang)
- iPhone og iPad (en installeret app)

Først har jeg brugt noget tid på at snuse rundt i programmet. Det første “alvorlige” jeg brugte det til, var til ide-opsamling. Tidligere havde jeg et work-dokument, jeg holdt opdateret med links og billeder fra nettet, som jeg gerne ville holde fast i.
De er alle nu konverteret til Evernote.

a-billede064 
Skulle lige bruge noget tid på at opdage, at jeg kunne “stacke” i mapper – dog ikke i et ubegrænset antal lag som i en Windows stifinder.

Jeg havde kun 200 noter, så på dette relativt tidlige tidspunkt var det godt at komme det hele igennem og få lagt strukturen an, så jeg tror (!) den er langtidsholdbar i forhold til mine interesser/behov.

a-billede065
Mappestrukturen bliver suppleret med “tags”.

a-billede067 Fx har jeg en Notesbog, som hedder “Træ” – lægger jeg en note dér, som også kunne være interessant når det er juletid, så tagger jeg det med “jul”.

a-billede068En søgning på tagget “jul” giver mig disse hits – på tværs af alle min Notesbøger.

Et MEGET stærkt værktøj, som jeg kommer til at berette meget mere om. I takt med, at jeg selv får tilegnet mig det.

Ser bl.a. læreringe Youtube-videoer – der er myriader af muligheder.

I første omgang er jeg ved at gennemgå mine ca. 2000 links under “Foretrukne” i Internet Exploren. Nogle kan slettes pga uaktualitet men mange har også en karakter, så de mere hører hjemme i Evernote, hvor jeg kan udnytte søgbarheden dér.

Kommer ikke til at kede mig i påsken ;-)

5 kommentarer:

 1. Tak for et godt indlæg. Prøvede evernote på telefonen for nogle år siden men tror jeg vil give det en chance mere efter at have læst hvad du kan få ud af det :)

  SvarSlet
 2. Tror ikke du vil blive skuffet. Der er virkelig mange brugbare aspekter af det.

  SvarSlet
 3. Det ser spændende (og lidt tidskrævende) ud. Tak for tippet.

  SvarSlet
 4. Selvtak Eva. Men det er nu ikke spor tidskrævende - det er bare fordi jeg beskriver det så indgående. Det er ganske nemt og tilgængeligt.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails