mandag den 12. november 2012

Nu med egen fakir

Der var nogen, som undrede sig, da der i år stor “fakir” på ønskesedlen.

abillede906
Det kunne godt have været sådan een som på billedet, men mit ønske gik på den grønne dims øverst.

abillede904
Jeg var så heldig at få en i fødselsdagsgave, og for at demonstrere anvendelsen for gæsterne, susede jeg ud i haven og fandt et par blomster-grene, som kunne bruges.

abillede903
Det blev disse hortensia-duske, der måtte holde for. Fakiren lægges ned i en skål, og enkelt-grene af fx rosen-grene kan stikkes ned i fakiren. Man kan opnå en helt ikebana-agtig effekt, fordi de enkelte grene/stilke nu kan arrangeres på en helt anden måde end, hvis det “bare” var en buket i en vase.

Fik både en stor og en lille model, så det er bare om at komme i gang. Dog bliver det nok først til foråret, at der vil være det rette blomstermateriale til den fulde udnyttelse.

Har ledt efter disse længe – både på nettet og i real life. Min søster var så heldig (læs: dygtig) at finde dem her: De Japanske Haver, som bl.a. har en online-shop.

2 kommentarer:

  1. Yes, der er de jo!!! Sådan nogle har jeg også søgt efter. Har nemlig en smuk, ældre terrin på bordet med grus i !!! - for vi havde ikke lige andet materiale. Sådan en fakir kommer nu på min ønskeliste.

    SvarSlet
  2. Ja, det er utroligt, at de skal være så svære at finde. Burde være i alle Tiger-butikker og Søstrene Grene;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails