mandag den 9. juli 2012

Politi-hunde-træning på Naturama

Søndag var der politihunde-træning ved Naturama i Svendborg.

abillede600
Ældstesønnen drømmer om at blive politimand (og på sigt hundefører), så der var et stort ønske om at besøge aktiviteten.

abillede605
Jeg har aldrig rigtig forstået, hvor denne forkærlighed for hunde har sneget sig ind i hans liv. Vi andre i famlien har et pænt distanceret forhold til det dyr;-)

abillede603
Det hele startede med et fingeret tyveri/overfald med høj råben og skud. De må have gjort det meget livagtigt, for jeg blev rystet og havde tårer i øjnene en kort stund.

abillede606
Hundene bliver trænet til nogle gange at bide og nogle gange blot at gø.

abillede604
(Hvor ER (andre) fotografer nogle gange irriterende!)

abillede608
En pung blev kastet på det grønne område, og så skulle hunden finde den. Den bruger udelukkende lugtesansen, så det var sjovt at se, hvordan den afsøgte området i større og større cirkler. Selvom den var tæt på pungen (for os, som bruger øjnene), var det først, når næsen havde sagt god for destinationen, at opgaven var løst.

abillede609  
Hundene er trænet til blot at lægge sig ved siden af det fundne objekt (og evt. gø). Ellers kunne vigtig DNA blive ødelagt.
Kategori 2-hunde bliver brugt til sporing af mennesker eller genstande.

abillede611
Kategori 1-hunde bliver brugt til at spore stoffer og bomber. 
Her ses en labrador i aktion – der er netop fundet hash i denne kuffert.

abillede612
Mere hash – bag hjulkapsler.

 abillede615
Alle de tilstedeværende politibetjente blev udspurgt. Om mulighed for praktikplads (8. klasse), optagelseskrav, uddannelse, efteruddannelse, krav til kondition/fysik/skolekrav osv. osv. Mange af tingene er allerede undersøgt på nettet og ved skolevejleder, men det skal jo ikke afholde fra at få suppleret og nuanceret;-)

abillede613
Yngstesønnen ville vide, hvor langt væk en hund kan lugte hash. Svaret var, at det afhang af:

- Hvor stor mængde der er tale om
- Hvilken type narkotika
- Hvordan det er pakket ind
- Hvor længe det har ligget

I øvrigt fik vi at vide, at hundes lugtesans er 2,5 million (!) gange større end menneskets.
Hvis mennesket har en lugtesans som et knappenålshoved, har en hund som en helt fodboldbane. Meget illustrativt billede.

abillede610
Vil skyde på knap 200 fremmødte på denne skønne sommerdag.

abillede601
Pressedækning. Indslag planlægges.

abillede607
Skulle angiveligt komme i “Laksko og Waders” i aften (mandag d. 9. juli). Hvis det er muligt vil jeg efterfølgende linke til indslaget.

abillede602
Allerede næste søndag går det forventningsvis mod Svendborg igen. Dér er der mulighed for at møde en konservator, hvilket lige er noget for yngstesønnen. Lysten til at flænse dyr op for at se, hvad de putter indeni, forstår jeg så heller ikke, hvor er kommet fra. Hmmmm.

Selv vil jeg gerne til kunsthåndværker-marked på havnen (i Svendborg). Så får jeg mit behov dækket;-)

2 kommentarer:

  1. Det er et dejligt arbejde at være hundefører. jeg er sikker på. at I også bliver "bidt" af det, når/hvis I får det tæt på. Held og lykke til sønnen.

    SvarSlet
  2. Der er nu ikke nogen af os andre, som bliver "bidt" - det er jeg ret sikker på. Men der er da fuld opbakning til sønniken - spændende hvordan det vil gå med ønsket.

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails