fredag den 27. juli 2012

Den fynske landsby + festspil

I går var vi på den årligt tilbagevendende begivenhed: Festspillet i Den fynske Landsby - i år var det “Hyrdinden og Skorstensfejeren".
(Billede lånt fra nettet.)

De er godt nok dygtige de unger. Dygtige til at synge, danse og spille skuespil i det hele taget. Vejret var ydermere med os, så vi havde en skøn time i fuld sol.

Som sædvanlig gik mit indbyggede sprinkler-anlæg i gang, da forestillingen (som altid) blev afsluttet stående med afsyngelse af:

I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme,
der har jeg rod, derfra min verden går.
Du danske sprog, du er min moders stemme,
så sødt velsignet du mit hjerte når.
Du danske, friske strand,
hvor oldtids kæmpegrave
stå mellem æblegård og humlehave.
Dig elsker jeg! - Dig elsker jeg!
Danmark, mit fædreland!

abillede706
Det var egentlig ikke planen, at vi ville have været rundt i landsbyen efterfølgende, men billetten rakte til det. Vejret var dejligt, og vi var alle “in the mood”. Så først tog vi en tur rundt med hestevognen.
Hvem var det nu den kusk mindede mig om? Jo, det måtte være fra filmen “Fiddler on the roof” – Anatevje (som jo ikke var kusk men netop “fiddler”).

Så hele resten af turen sad jeg og nynnede “If I were a rich man” – ungerne syntes, jeg var åndsvag;-)

abillede708
Nå, vi fik set skolestue, pulte, blækhuse (yngstesønnen har lige fået sit eget penne-og-blæk-sæt), grifler, sprøjtehus, armbolt, esse, karter, rok og alt muligt andet “gammelt”.

Ved træskomageren hang dette vidunderlige gamle barometer – det gav anledning til snak om kviksølv og dets giftighed.

abillede709
Spurgte ungerne til, hvad dette mon kunne være. De var HELT blanke. Og ikke mindre blanke var de, da de fik stukket ordet “malkekrans” ud.
Var lige ude og google det – ikke et eneste billede kunne jeg finde, hvor sådan een er i anvendelse. De blev brugt af malkepigerne til at transportere den tunge, fyldte mælkespand på hovedet.
Har selv i min tid lavet en del af disse – med styropor indeni. Ren dekoration – ingen funktion;-) 

Sluttede lige af med en geocache ved udgangen.

Dejlig tur…

5 kommentarer:

 1. Sjovt med Fiddler on the roof - det er en af de bedste musicals ever, hvis du spørger mig....:)

  Jeg mener nu ikke at malkekransen blev brugt til at bære mælken på hovedet med, jeg har altid fået at vide at malkepigerne brugte den til at sætte imellem hovedet og koen imens de malkede.

  SvarSlet
 2. Jeg var faktisk også lidt i tvivl om den konkrete anvendelse af malkekransen og ville gerne have haft vist et billede. Men dette fandt jeg:
  http://ordnet.dk/ods/ordbog?query=malkekrans

  Har i øvrigt også haft fintænkt over det med "Fiddler on the roof". Han VAR faktisk mælkemand og kørte rundt med sådan en hestevogn. Derfra min association. Og så hed han selv Tevje og landsbyen hed Anatevka. Det er mange år siden, så jeg har virkelig fået det "mixed up";-)

  SvarSlet
 3. Det der med at blive rørt over sang, - det kender jeg godt. Rigtig godt.

  Jeg husker godt, at det var moderne at lave malkekranse i styropor for en del år tilbage...

  SvarSlet
 4. Ja, jeg har også lavet rigtig mange malkekranse i styropor - syntes det var SÅ sjovt og dekorativt. Måske man skulle lave een af nogle af de mange stofrester? Hm... skal i Panduro i dag - kunne være...?

  SvarSlet
 5. Dejlig barn er virkelig interessant .. ser meget interessant festspil · · · virkelig ønsker at se

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails