fredag den 24. februar 2012

Roskilde Domkirke - volume 1

Endelig oprandt torsdag i vinterferien – dagen både ungerne og jeg havde glædet os til så længe. Roskilde Domkirke var destinationen, og hele dagen afsat til “projektet”.

abillede013
Vi har taget en del billeder og meget viden er blevet bestyrket/udvidet – dette søger jeg at fastholde hen gennem de næste mange blog-indlæg. Nu er du advaret;-)

abillede014
I modsætning til dagen inden, var det det skønneste vejr. 
Koldt? Ja.
Sol? Ja.
Tog alt sig ud fra sin bedste side? Ja!

abillede011
Vi gik fra banegården til domkirken, og fra alle steder i byen kan man fornemme dens “ånd”. Det virker som om, der er taget en beslutning om, at bygninger ikke må være mere end i 3. – højst 4. sals højde. Det gør det nemmere for kirken at bibeholde den visuelle dominans.  

abillede017
Dette lille kig er fra Turistforeningen/kirkeruinen på Stendertorvet – mere om den i et senere indlæg.

abillede032  
Der er en stor tom plads foran domkirken, og hvis man vender ryggen til kirken, er der et flot vue udover fjorden. Det er selvfølgelig en selvfølge, at kirken ligger så højt, men jeg var alligevel overrasket over, hvor flot og centralt kirken placerer sig.

abillede092
Dette billede er fra om eftermiddagen, hvor vi var nær vikingemuseet på havnen. Også herfra flot skue mod kirken. Der ligger i øvrigt en geocachen indenfor denne billedramme – det blev yngstesønnens første.

abillede027
Endelig stod vi foran kirken og lod os overvælde af størrelsen og det gotiske himmelstræbende.

Kirken er optaget på UNESCOS versdensarvsliste.

abillede028
Selve kirke er forøget med en masse kapeller i takt med, at de forskellige konger har villet sætte deres hver deres aftryk. Her Chr. d. 9. kapel med rundt tag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails