Egentlig var det meningen, at vi ville til Dyrehaven om mandagen, men pludselig virkede det smartest at tage derud i forlængelse af Eksperimentarie-besøget.
Vejrudsigterne om evt. skybrud blev hele tiden fulgt tæt;-)
Derfor befandt vi os pludselig i tog på vej mod Klampenborg (skulle i øvrigt hilse og sige, at der er MEGET arbejde på s-togsstrækninger og alt muligt andet i København – det gør det ikke nemmere at være turist!)
Man når dårligt at komme ud fra Klampenborg Station, før hestevognene holder parat til at køre een gennem Dyrehaven. De skimtes bagest til venstre i billedet.
Ingen af os havde været der før, og det var simpelthen FANTASTISK!. Vejret havde besluttet sig for at fravælge “skybrud” og i stedet var der en varm, fugtig, solrig, diset intens stemning. Kun lyden fra hestevognen og nogle enkelte løbere.
Vores vognbestyrer hævdede, at denne hule eg skulle have været forlægget til “Fyrtøjet”´s træ. Har efterfølgende googlet det, og det er der vist ikke belæg for. Men flot træ og god historie. Det står jo hvert fald til troende, at Dyrehaven var der på H.C.Andersens tid og, det var et sted han besøgte.
Undervejs så vi to foderhuse, hvor dyrene kan forsyne sig om vinteren. Desværre missede jeg navnene på dem.
Lille historie-rids:
- Dyrehaven oprindelig anlagt (1669) af Frederik d. 3. umiddelbart inden han døde (1670).
- Sønnen Chr. d. 5 overtog projektet og udviddede anlægget af haven ikke mindst til brug for jagt.
- Eremitageslottet blev opført af Chr. d. 6. (ca. 1735) – det har vi undret os en del over, da netop denne konge er kendt for at være “kedelig” og ikke-festlig. Nå, men det var jo heller ikke et sted, hvor der skulle festes.
Når vi gerne ville i Dyrehaven, så var det for at imødekomme yngstesønnens store ønske om at se kronhjorte. Vi havde kørt rundt en del tid, da vi så disse hunner.
Bemærk den hvide af slagsen!
Nå, men det var jo en anelse skuffende, at vi ikke havde set bare een rigtig kronhjort med gevir und alles. Vores vognbestyrer kunne så berette, at de ville være på området bag Eremitage-slottet.
Vores tur var til kr. 300,- og af en ½ times varighed. Jeg havde desværre ikke været vaks nok til at sikre mig, at vi havde valgt en tur, som inkluderede kørsel forbi slottet. Jeg kender/kendte jo ligesom ikke ret meget til Dyrehaven og dens geografi – følte mig meget provins-agtig;-)
Den naturlige løsning blev, at vi betalte kr. 500,- og tog den store tur bagefter.
Det fortrød vi ikke!
Denne eftermiddags tur i Dyrehaven vil altid være en perle i min samling af oplevelser.
Bemærk “kronhjortene”, som holder balkonen.
Endelig så vi kronhjorte ud over sletten.
Den disede udsigt den anden vej over mod Sverige.
Yngstesønnen foran kapervognen.
Vi kunne godt lokke chaufføren til at fortælle lidt undervejs. Bl.a. om Taarbæk Fort, som angiveligt var tiltænkt at beskytte Danmark mod angreb. Opført 1913 – nedlagt 1938. Nu ligger det hele under en stor bunke jord.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?