onsdag den 3. august 2011

Rejserapport fra København - volume 1

Nu har vi haft tre fantastiske dage i Københavnstrup. Umiddelbart efter “landing”, tog vi til Eksperimentariet i Hellerup. Ældstesønnen og jeg har været der en enkelt gang før, og vi syntes begge, det var fantastisk.

Sådan var det også denne gang.

Allerede ved indgangen var der en speciel oplevelse. Her får ungerne lov at håndtere en kongepyton. Mod forventning var det slet ikke en skellet og slimet overflade, men derimod har den en glat og blød hud.

billede700
Det er en kvælerslange men bliver alligevel behandlet med respekt;-)

Vi var til to shows:
- Fysik-opvisning, hvor der blev leget med lufttryk, lys og flydende (koldt) kvælstof.
- Sæbeboble-show. Udover at vi så nogle MEGA sæbebobler, lærte vi (igen) om lysets brydning. Vi blev også forsynet med en opskrift, så vi kan gå hjem selv og producere store, holdbare bobler.

Derudover er der det vanlige overflødighedshorn af sjove og spændende forsøg. Denne gang var det især en solcelle-fanger, som kunne konvertere energien til at skubbe en bold op på en vandsøjle, der tog kegler.

2 kommentarer:

 1. Sikken en tur..
  I er nu også rigtig gode til at opleve :0)
  Troede ferien var overstået?
  Håber I får lavet nogle flotte sæbebobler - her i huset elsker vi at lege med sæbebobler.
  Her er opskriften på en boblestag - hvis ikke du kender den: http://www.gamleskole.dk/images/S%C3%86BEBOBLEFIDUSEN.pdf
  Ellers bruger jeg f. eks stænklåg hvor nettet er fjernet :0)

  SvarSlet
 2. Tak for det, Karen. Jeg har gemt en uges ferie her til uge 31. Deraf er de første tre dage så brugt i København. Meget intenst.
  Fin pdf-fil, du sender. Opskriften er meget anderledes end dem, jeg tidligere har set. Selve "dimsen" til at lave boblerne med, minder meget om den, de anvendte på Eksperimentariet.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails