fredag den 29. juli 2011

Geocaching - helt nyt univers åbner sig

Synes det er fantastisk, at man i en alder af 50+ kan støde på helt nye begreber, som viser sig at være hvermands-eje, og som man bare ALDRIG har hørt om før.

Blev nylig introduceret til begrebet af en kollega. “Geo.. – hvad for en fisk?…..”

Jo – det hedder skam Geocaching og viser sig at være en form for skattejagt, der drives over alt i verden. Det er den virkelige verdens “Open Source”, der modsvarer den virtuelles ditto. Fantastisk!

Vi kan alle deltage. Alle kan finde skatte og alle kan lægge skatte ud, som andre kan finde. Nå ja – skatte og skatte – det er ikke værdifulde ting. Blot små ting, bøger, logs mv som skal findes via en GPS.

GPS kan være en rigtig een af slagsen eller en app/widget til telefonen. Vi har lagt ud med “Geocaching Intro” til iPhone, som viser de nærmeste tre caches, man er i nærheden af.

Prøv selv at gå ind på geomap og tast dit eget postnummer ind. Så kan du få en ide om, hvilke caches, der ligger gemt i dit område.

billede698

Her har jeg taget et udsnit over Odense Centrum og der er da en del at gå efter. Der er forskellige typer af caches. “Traditionelle”, “Multi-cache” fx. Spørgsmålstegnene angiver nogle af ukendt type.

Når man så har fundet en cache, vil der typisk ligge en lille log-bog, hvor man skriver navn og dato i. Efterfølgende kan man gå ind på www.geocaching.com (hvor man inden da har oprettet sig med en gratis profil). Der finder man frem til de caches man har fundet og skriver gerne en kommentar. Måske noget som kan hjælpe andre – selvfølgelig uden at røbe for meget. Det er jo en leg;-)
En meget brugt forkortelse, som åbenbart er en del af de indviedes terminologi er “TFTC” - “Thanks For The Cache”.

På vores første tur i dag, jagtede vi 4 caches. 2 blev fundet to 2 måtte vi – i første omgang – give op overfor. Men de skal nok blive fundet.

Det viser sig, at man kan finde mange sider med udstyr til hvis man nu selv vil lægge caches ud (så skal man vist have en betalings-konto).

Læs evt mere her: Hvad er geocaching?

En leg som giver masser af frisk luft. Lige noget for hele familien at gå op i. Alle steder hvor man tager hen i verdenen kan man forsøge sig.

Det er sgu´ da både for vildt og for sjovt!

12 kommentarer:

 1. Jeg kender det godt, vi har haft rigtig meget sjov med at jagte caches rundt omkring, det er sjovt at finde caches når man er på ferie nye steder, så kommer man omkring steder man ellers aldrig ville have fundet! God jagt!

  SvarSlet
 2. Sjovt at det først er nu jeg opfanger, at det findes. Synes ellers nok jeg plejer at have antennerne ude;-) Tror også vi skal afsted i dag...

  SvarSlet
 3. Fagre nye verden. En herlig idé.

  SvarSlet
 4. Har også lige først opdaget det for et par måneder siden, men det er da en rigtig sjov og hyggelig familie aktivitet. Vi har hidtil også kun fundet 2 caches, tiden er desværre ikke til det lige nu :)

  SvarSlet
 5. Jeg har cyklet så meget med ungerne i dag, som jeg ikke kan mindes vi nogensinde har gjort før. Meget underholdende! Sjovt at høre, at I andre også har opdaget det.

  SvarSlet
 6. Hvor spændende - det har jeg aldrig hørt om før...
  God jagt :0)

  SvarSlet
 7. Karen: Har også været afsted her til aften. Det var en multi-cache. Som vi desværre ikke fandt. Har du prøvet at høre din familie, om de kender begrebet?

  SvarSlet
 8. Det lyder spændende. Har været inde på dine links og læse mere om det og det tror jeg vi skal prøve.

  SvarSlet
 9. Dejligt om om du/I fik lyst at prøve. Det er så dejligt, at det er en hobby som man kan tage i sit eget tempo. Ikke noget man skal tilmelde sig eller lignende. Vi fandt lige een mere i dag - så er det sjovt.

  SvarSlet
 10. Hej Linnea

  Dumpede lige ind på din side.

  Jeg har også prøvet geocaching he..he..6020 caches
  Garminman7k

  SvarSlet
 11. Hyggelig snak i går. Måske vi ses til event?

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails