lørdag den 18. juni 2011

Så bliver der overlocket...

Det er nu ikke fordi man lige kan se det på dette billede, men blusen er faktisk syet mestendels med overlock.

Den første del af dagen gik med at få organiseret sy-forholdene. Indkøb af forlængerledninger og ekstra strømskinne. Dernæst flytning af en printer og anden hardware. En kraftig støvsugning fulgte – der var vist nogle ting, som ikke havde været flyttet længe;-)

Til sidst var jeg så klar til at stille maskinen op på sin fine nye plads, og afprøvningen kunne komme i gang. Der sad sort tråd i, og det var da hvert fald helt galt i forhold til, hvad jeg syr af børnetøj pt. Fik skiftet til hvid tråd. Vil ikke påstå, det gik nemt, for jeg har ikke de dér små tricks til skift af tråd inde under huden.

Da jeg kom i gang med at sy, lavede maskinen det “sjove” nummer med at knække den tråd, der sidder yderst til højre. Måtte tråde den om – det var ikke nemt. Nu har jeg sat et lille net omkring tråd-spolen, og det skulle efter sigende kunne afhjælpe problemet med, at præcis den tråd knækker undervejs. Hvert fald gik resten af syningen fint.
Dog kan jeg godt se, at der skal ske en finjustering af de enkelte tråde i forhold til hinanden. Er endnu ikke skrap nok til at se, præcis hvilken af trådene der skal løsnes eller strammes. Det satser jeg på at kunne få veninder til at hjælpe mig med, eller muligvis må jeg drage til den nærliggende Bernina-forretning.

Summasumarum har jeg fået lavet mit første stykke børnetøj med overlock. Vil ikke påstå det gik hurtigere end normalt, men det skal det nok komme til efterhånden, som jeg får mig noget rutine. Hvert fald virker kanterne nu meget mere med “finish”.

Tænk sig, at jeg har haft maskinen stående i 5 år, uden at få fuld udnyttelse af den. Det bliver der ændret på nu!

Jeg har en Bernina 800DL – har I fif, hører jeg gerne om det.

4 kommentarer:

 1. Så kører det snildt og hurtigt....

  SvarSlet
 2. Jeg er hvert fald meget motiveret til at få en masse ud af maskinen. Og få overvundet de små hurdler, som der stadig er.

  SvarSlet
 3. Sød kjole...
  Jeg tænkte netop på i går, hvorfor du ikke så ud til at bruge din overlock maskine :0))
  Godt du er ved at få gang i den ...

  SvarSlet
 4. Tak, Karen. I dag står den på små drengebukser - det er dejligt at være i gang.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails