søndag den 6. februar 2011

Blomster halskæde

Jeg har længe gerne villet lave en kæde af ovenstående type. Lavede dem for mange år siden men i mellemtiden var vejledningen forlist.

billede305

Igen fik jeg hjælp på Smykkeforum som bl.a. ledte mig videre til en meget illustrativ youtube-video.

Da jeg for mange år siden lavede kæderne var det en helt anden type elastiktråd det var muligt at købe, så jeg var lidt forbeholden overfor at anvende det. Men det blev helt gjort til skamme.

billede304

I første omgang er det blevet til et lille armbånd, hvor jeg har anvendt nylon-elastiktråd fra Panduro. Det kunne snildt lade sig gøre at tråde den og det kunne også lade sig gøre at trække de (relativt) små perler på. Ja endda sy flere gange gennem samme perle. Og ydermere stramme tråden til omkring blomsterne.
Hvis nu ikke det havde kunne lade sig gøre at tråde en nål, kunne jeg måske have stukket perlerne direkte op på elastiktråden, hvis den først var stivet af med noget lim eller neglelak. Det vil jeg prøve en anden gang.

billede303

På videoen blev der (til blomsten) først trukket 6 perler på, så een til midten og tilsidst 4 til den anden side af blomsten. Det viste sig at blive u-pænt til min størrelse perler. Så det blev 4 på den ene side af den sorte perle og 3 på den anden. Modsat hvad man eller skulle tro, så er det vigtigt, at der er forskelligt antal perler på hver side af midterperlen. Aha!

billede306

Kæden er blot lukket med en knude, som er forstærket med en klem wire. Ikke det pæneste men godt nok til første forsøg. Som det ses er det tydeligt, at mine perler er blevet blandet sammen og det er svært at se, om jeg får en gul eller en hvid samlet op. fra æsken.

billede288

Så om lidt tager jeg til Panduro og får købt en 2-3 større portioner, som jeg kan gå i gang med at lave halskæder af. Vil nok også købe noget nylontråd som IKKE er elastisk. Godt at have forskelligt på lageret, for jeg tror jeg kommer til at lave en del af disse kæder;-)

Er klar over, at overskriften er lidt misvisende, men det var netop meningen at projektet skal ende op med halskæder;-)

2 kommentarer:

  1. Den er meget flot og farverig :)

    SvarSlet
  2. Tak skal du have, Irena. Jeg har myriader af perler, så jeg glæder mig til at lave endnu flere.

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails