onsdag den 10. november 2010

Så skal der laves kuverter

Papir i A4-størrelse anvendes sammen med en skabelon i karton. Selve skabelonen ligger på skrå i forhold til selve arket – anskueliggjort her:

billede150

billede148 

Det er en vigtig ting at holde sig for øje, når man skal have en ide om, hvorledes den færdige kuvert mon vil blive.

Egentlig synes jeg, at fladedækkende mønstre (altså uden en bestemt retning i motivet) giver det bedste resultat.

Men for sjov skyld har jeg prøvet en del forskellige varianter. Lige linjer vandret, lige linjer lodret, lige linjer på skrå samt forskellige varianter af mønster. Lykkedes mig faktisk ikke at lave noget, som var rigtig kikset;-)billede149Denne var med vandret farveforløb på det printede papir.

Her et skønsomt udvalg af de færdige kuverter:

billede147 

Måske der kan anes en hvid kan på nogle af flapperne? Det er fordi farverne fra det printede ikke når helt til kanten af papiret. Hvis man vil være rigtig nidkær, kan man lige klippe til, så det hvide forsvinder – det vil som regel være så lidt, at der vil være nok papir-overlap, som der kan limes på.

billede146

Altsammen selvfølgelig lavet med det gratis online-program Pixlr.

Her er skabelonen i pdf-format: Kuvert skabelon

Den skabelon, som jeg har scannet ind er den, som I ser på billedet øverst. Nu har jeg prøvet at printe den skabelon ud, som pdf-filen giver. Den er ca. 3/4 cm mindre end den oprindelige. Hvis I vil være sikre på, at den færdige kuvert kan rumme et postkort i A6-format, bør I nok lige lægge denne lille centimeter til.

Når jeg folder kuverten, lægger jeg ofte en lineal indhak til indhak, og så bruger jeg linealen til at få lavet en skarp og præcis fold. Bruger blot almindelig limstift til at fæstne de tre flapper.

12 kommentarer:

 1. Hvor er de bare flotte dine kuverter! En dag når du ikke har noget bedre at foretage dig, kunne du så ikke tegne skabelonen op og indikere hvor man skal bukke??? Det kunne jeg godt tænke mig at gøre efter...:)

  SvarSlet
 2. Jo det kunne jeg sagtens. Jeg kunne sende een direkte til dig med post, men jeg burde vel også kunne strege op og lave en pdf-fil, som flere ville kunne downloade? Det kommer lige på to-do-listen;-)

  SvarSlet
 3. Det vil da være dejligt Linnea, du har så mange gode ting igang lige for tiden.

  SvarSlet
 4. Skønt - du kan også sende en skabelon med post til mig, så skal jeg strege den op og lave en pdf til dig som du kan lægge på bloggen :)

  SvarSlet
 5. Indlæg nu suppleret med skabelon - kan I få det til at funke?

  SvarSlet
 6. hvor er du altså total kreativ - hvordan når du det?

  SvarSlet
 7. Det kommer såmænd også bag på mig selv.
  Men jeg ser f.eks. ikke ret meget fjernsyn - det giver pænt mange timer at gøre godt med;-)

  SvarSlet
 8. Super!!! Den er fluks hentet....:)1000 tak.

  SvarSlet
 9. Selv tak til jer begge. Eva - ville det ikke lige være noget, som du kunne bruge i dit job?

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails