onsdag den 4. august 2010

Havblik – bomuldsgarn fra Tante Grøn

billede90,

Karen Klarbæks Blog blev jeg ret tændt på at lave de grydelapper, som hun har hæklet seriøst mange af, og hvor opskriften er fra Stof & Stil.

En veninde sikrede køb af mønsteret, og så manglede jeg bare garnet. Det kan givetvis lade sig gøre at anvende andre slags bomuldsgarn, men jeg har sat mig for at starte med at bruge det samme som Karen. Hvis jeg bliver glad for opskriften, kan jeg jo altid eksperimentere med andre kvaliteter;-)

Karen har nemlig brugt Havblik fra fra Tante Grøn, og da de jo er hjemmehørende i Odense og falder lige på vejen ved mine byture, havde jeg det på min to-do-liste i dag at kigge ind forbi. Hvor har de dog mange skønne farver af det garn! Ovenfor ses et lille udsnit af de farver, som de har – meget smukke farveskalaer. Følg selv med her: Havblik – farveskala
For fuldstændighedens skyld kan jeg oplyse at det ligger i 100 gr. nøgler, som koster kr. 45,-.

Selvom jeg helt klart havde disse grydelapper i tankerne, da jeg entrerede forretningen, blev jeg alligevel fanget af deres udstilling, hvor der var forskellige andre modeller af grydelapper og strikkede/hæklede håndklæder. De var i eget Tante Grøn-design. Det viser sig så, at nogle af disse opskrifter er vist i Familiejournalen – ja at de faktisk kan downloades derfra. Men da hun havde et printet eksemplar liggende fik jeg det stukket i hånden. Meget sødt af hende.

Har fundet linkene, så kig med hos Familiejournalen her:
Grydelap
Grydelap og håndklæde

Fik købt tre nøgler i forskellige farver, hvilket ikke var særlig smart i forhold til, at jeg faktisk fortsat gerne vil hækle dem fra Stof & Stil og det ligesom fordrer 3 nøgler i SAMME farve. Så meget for impulskøb;-)

Men hvor ER det dog et dejligt sted at handle. Jeg er kommet der gennem mange år, og det er et af de sjældne steder med “sjæl”. Jeg fik kopier af de forskellige Klarbæk-opskrifter og Wenches store hæklede tæppe hang på væggen og fik mange positive ord med på vejen. Butikken (og dens dejlige ejere) er en direkte forlængelse af vores inspirerende blog-univers. Jeg kan da blive så varm om hjertet…

4 kommentarer:

 1. Hejsa
  Held og lykke med dine projekter.

  Har lige været inde og kigge på det dejlige garn fra Tante Grøn, og prisen er ikke så høj.
  Det koster kun kr. 45,- pr. 100 g.

  Kh. Dianna

  SvarSlet
 2. De farver på garnet er altså fantastiske.
  Jeg glæder mig til at se resultatet.

  (Og 45 pr. 100 gr er da ikke så tosset...)

  SvarSlet
 3. Hejsa Diana - tak for at du var opmærksom på det med prisen. Jeg har vist været lidt træt, da jeg skrev i går. Det er fluks rettet.

  Eva: Ja det sjældent at man ser bomuldsgarn i så mange flotte nuancer. Mange muligheder for at lave fine farve-overgange.

  SvarSlet
 4. Tak fordi du linker.
  Ja, jeg er også så tilpas med kvalitet og farver på det garn.
  Dejligt når det inspirerer andre til deres projekter også.

  Karen

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails