torsdag den 5. august 2010

Den ultimativ brownies opskrift

billede92,

Yngstesønnen ser nogle tegneserier på Cartoon Network, hvor der åbenbart bliver snakket en del om madopskrifter. Noget tid har han hvert fald fablet uophørligt om brownies. Hvordan dejen skulle i forme, og der skulle lægges kirsebær på. Så skulle der bages og efterfølgende skæres ud.
Jeg havde nu min tvivl om den rækkefølge mht. kirsebærrene men under alle omstændigheder kunne jeg godt mærke, at jeg var nødt til at finde noget opskrift frem og få købt ingredienser.

På nettet fandt jeg, hvad der angiveligt skulle være den ultimative brownies-opskrift, og den er RET god. Fyldig, smagsmættet, bastant, kalorierig og VILDT velsmagende.

Ingredienser:
125 gr mørk chokolade
150 gr. hasselnødder
160 gr mel
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
2 spsk. vanillesukker
200 gr margarine
200 gr sukker
200 gr brun farin
6 æg (mellem størrelse)

Køkkenskriver-kommentarer:
Chokolade hakkes groft og nødderne hakkede jeg i en køkkenmaskine. Mel, bagepulver, kakao og vanillesukker blandes i en skål. Margarine, sukker og brun farin røres sammen, hvorefter æggene tilsættes eet for eet.
Til sidst blandes alt sammen og puttes i en smurt bageform – min er på ca. 20 x 30 cm.
Bages ved 170 grader i 40 minutter.

Vi puttede 4 kirsebær på inden bagningen, men de var (selvfølgelig) sunket ned i dejen, da kagen kom ud af ovnen. Så resten af bærrene blev lagt ovenpå bagefter.

Som I næsten kan regne ud af ingrediens-oversigten, så er det virkelig en kage, der glatter rynker;-)

2 kommentarer:

  1. uh den lyder god:-) den må jeg lave en af dagene:-)

    SvarSlet
  2. Jeg vil glæde mig til at høre, hvad du synes om dem;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails