tirsdag den 3. august 2010

Anmeldelse før tiden

bøger0087

Godt nok er jeg kun færdig med første bind af denne to-binds-ting, men jeg er nødt til at lufte, hvor begejstret jeg er. Egentlig står min hu mest til krimier for tiden, men den er faktisk lige så spændende som en sådan.

Bogen indledes med en indgående beskrivelse af en bedemands arbejde. “Føj for en klam høne!”, tænker man umiddelbart. Bedemanden er en gammel ungkarl og det lader jo ikke i sig selv ane, at han har stort menneske-kundskab. Men det kan man fornemme af den måde han håndterer jobbet på. Fantastisk empatisk tilgang har han til at hjælpe de efterladte gennem den voldsomme og uventede sorg. Får lige så stille klaret alle de administrative ting, som de slet ikke har overskud og indsigt i.
På lignende vis skildres de andre familiemedlemmer på en norsk slægtsgård, hvor menneskeligt og fysike forfald beskrives med en indlevelse og kærlighed, som flere gange bringer tårene frem. Læs den - det er SÅ godt!

3 kommentarer:

 1. Uh, du er heldig, at du endnu har de to næste til gode.
  Jeg nød de tre bøger, og også tv-serien, da den blev sendt på DR-K for ikke så længe siden.
  NYDELSE.

  SvarSlet
 2. Jeg siger som Eva - glæd dig til Eremitkrebsene og Ligge i grønne enge! Fantastiske bøger der lever i én længe efter man har nået omslagets bagside! Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Jeg er lige begyndt på Eremitkrebsene, og den tegner lige så god. Tror den bliver læst færdig hurtigt;-)

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails