lørdag den 18. juni 2016

Berlin - del 5


Den første destination fredag var det tyrkiske marked ved Maybachufer i Kreuzfeld. Det var stort og det var tydeligt, at det var de lokale, der handlede. Nok både til private husholdninger og restauranter.

Vi havde fået stedet anbefalet som godt sted at købe stof. Efter de første 50 meter var vi temmelig nedslåede for kvaliteten syntes "billig" og ikke noget, vi kunne bruge til noget. Men det ændrede sig! Vi  fandt nok 10 boder, hvor både kvalitet og pris var interessant. Altid dejligt at kunne få stoffer, som vi ikke kan købe herhjemme. Glade var vi...


Et rigtigt marked har også musikalske indslag. Et noget specielt instrument.


Det var ikke den slags stof vi købte, men boden var interessant. Lagenstout i metermål - fine vævninger og gode priser. Dér ville jeg ofte shoppe, hvis jeg boede i Berlin.


Vi sluttede besøget på markedet af med besøg på denne hyggelige café. Vil altid huske den for Don McLean og "American Pie" ;-)


Havde inden turen downloadet app´en Maps Me - godt fordi den har offline-kort - den førte os sikkert gennem byen. De gange, hvor vi alligevel havde brug for hjælp, spurgte vi bare de indfødte. På tysk selvfølgelig ;-)

Hjemmefra havde jeg noteret Paul Knopf som et sted, der kunne være besøg værd. Pludselig kørte vi forbi og hoppede fluks af cyklerne.

Begrebet - "fra gulv til loft" giver virkelig mening her. Fantastisk sted!


Omend  ejeren næste tog pusten fra os. På under 5 minutter havde han nået at skælde os ud, fordi vi parkerede for tæt på hans vindue. Han opfordrede os til at vise vores egne kreationer frem, så han kunne hjælpe med at finde egnede knapper. Info om at vi ville kunne shoppe til ca 17:30 - derefter lukket til tirsdag. Vi måtte gerne kigge på rørene med knapper men ikke tage nogen af æskerne ud. Og i øvrigt ville han ikke være der de næste 10 minutter, da han skulle ud at gå med hunden. Pyha....
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails