søndag den 9. marts 2014

Dansk Melodi Grand Prix 2014


Så oprandt dagen, hvor vi skulle til det Danske Melodi Grand Prix i Odense - 1½ stenkast fra hvor vi bor, så det var ingen sag at komme derhen.


Allerede da vi ankom, fornemmede vi suset fra et stooort arrangement. Folk var fint klædt og tydeligvis sat op til fest. Mega store diskokugler svævede over os - både her ved indgangen og inde i de store forhaller. Når vi gik hen over de bevægelige lysende kugler, mistede vi helt balanceevnen og alt "sejlede" - forunderligt fænomen.

Vi var der i god tid, så vi kunne følge med i, hvem der ankom på den røde løber. Her Anker Boye - hvor ER det stort at få lov at se ham ;-)


Mange folk skal på plads, og arrangørerne knokler ongoing med at tjekke lyd og billeder. Desuden skulle vi tilskuere bringes i den rette stemning - så der blev sunget, klappet og fortalt vitser på stand-op-comedy-måden. Også en del instrukser om, hvordan vi skulle forholde os, når der kom fyrværkeri og røgkanoner. Næse-pilning ville også blive ekstra synlig, da en del publikummer ville blive eksponeret i slowmotion.


Showet blev indledt med Emmelie de Forest´s vindersagn fra sidste år.


Her værterne: Louise Wolff og Jacob Riising (i charmerende latex-udgave).


Snart var der anledning til første fyrværkeri effekt - i øvrigt lavet meget flot hele showet igennem.


Første nummer: Bryan Rice med "I choose U"


Igen med flot fyrværkeri. 
Bryan Rice var med som underholdning ved mit firmas jubilæums-fest for ikke så længe siden. Dejlig sommerfest!Rebekka Thornbech med "Your Lies". Yngstesønnen synes det er modigt at tage sine søstre med på scenen - især når de spiller mundharmonika og tambourin ;-)


SONNY med "Feeling the you". Vi kan ikke rigtig huske noget fra denne fremførelse.Danny Elmo med "She´s the one". Kedelig og ensformig...

Emelie Moldow med "Vi finder hjem". Eneste med dansk sang.
Ingen billeder (et blik på strømforbruget på iPhone lod ane at der nu skulle spares på anvendelsen)


Glamboy P med "Right by your side". Scenografien helt i sort - med mannequiner - mørkt og mystisk.
Det mest "anderledes" nummer. Det var det nummer jeg stemte på i første runde.
Læs mere om Glamboy P her: Artikel


Nadia Malm med "Before you get me". Desværre heller ikke noget billede her - hvilket er dobbelt ærgerligt, da det var sønnikens valg i første runde.


Et blik ned i The Green Room, hvor deltagerne stod efter scenebesøget. Undertiden med optagelser til fjernsynet som her...


Basim med "Cliché love song"
Jeg havde slet ikke fulgt med i forvejen så kendte ikke nogen af numrene. Der var dog ingen tvivl om at det den øvrige del af publikum kendte ham og allerede på det tidspunkt synes han var favorit.
Rigtig pop-sang med alt hvad det indebærer ;-)


Anna David med "It hurts". Vist mere spektakulær kjole end fantastisk sang.


Michael Rune feat Natascha Bessez med "Wanna be loved".
Hvis vinderen skulle findes ud fra, hvilket nummer som havde mest at se på for husarerne ("til gården og gaden"), så burde det nummer have vundet stort. Kunne givetvis have scoret godt i den internationale sammenhæng.
Michael var i øvrigt eneste deltager fra Odense og sjovt nok fulgtes vi med hans familie (mor) på vej ind til festlighederne. Angiveligt hende som havde fødselsdag og som han så gerne ville have vundet grand prix-prisen til.


Alle deltagere samlet på scenen til stort anlagt nummer - optakt til den euroæiske udgave i maj.
Og  børnene spillede deres MGP All Star Sang - de skal i ilden næste week-end.


Der var optrædende fra tidligere års vindere. Rollo & King fx.
Selvom alle tilskuere var meget aktive hele tiden, så var der intet tidspunkt hvor der var mere gang i den end da selveste Birthe Kjær kom på scenen og sang den med "at male byen rød". Det kan man så lige tænke lidt over ;-)


Nå men Basim vandt og alle var glade. Magen til entydig vinder skal man lede længe efter.


... et chance for selv at komme på den røde løber ;-)

Link til alle sange (videoer): http://www.dr.dk/melodigrandprix/Nyheder/2014/03/09000054.htm

(Beklager den ringe billede-kvalitet - det var hvad der kunne lade sig gøre)

2 kommentarer:

  1. Tak for reportagen. Jeg var på tur hele dagen og aftenen med, så jeg gik glip af festlighederne, - og jeg lever med det ;)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails