lørdag den 23. november 2013

Venlighed

Jeg følger en Facebook-gruppe omkring Mindfulness.

Må indrømme, at jeg har det lidt svært med, når noget bliver for “in” og mainstream. Synes også hurtigt, at indlæg i gruppen får noget salvesesfuldt og selvhøjtideligt over sig. Selvom jeg tror det er meget oprigtige og dejlige mennesker, som står for den. Nok bare mig, som er lidt sær.…

Never mind – jeg får alligevel ofte noget ud af det.

Tag nu fx dette fra forleden:

Hvert øjeblik har vi chancen...
Hver evig eneste dag har vi - hver enkelt af os - muligheden for at gøre denne verden til et bedre sted.
Hvert eneste øjeblik har vi muligheden for at bygge op til noget bedre eller bryde ned til noget værre.
Uden at det koster noget. Uden at det kræver en stor indsats.
Det lille værktøj, vi kan bruge, er venlighed.
...
Venlighed mod os selv. Og venlighed mod verden omkring os.
Når vi bruger uvenlighed bryder vi ned. Ikke kun omkring os. Men også i os selv. Vi trækker ud fra den indre konto. Så paradokset i det er, at uvenlighed faktisk koster noget. På vores egen energi-konto.
Når vi bruger venlighed sætter vi gode ringe i gang. Ikke kun omkring os, men også i os selv. Vi sætter ind på vores egen energi-konto. Uden at det koster noget.
Blot ved de valg, vi træffer, kan vi ændre meget mere, end vi umiddelbart går og tror. Små valg i korte øjeblikke. Et smil. En tanke. En handling. Intet andet.
Et lille øjeblik af venlighed, hver dag gør en kæmpe forskel.
Brug denne mulighed, du er givet. Gør en forskel. Gør godt.

Og jeg behøver jo ikke tage ret langt for at øve mig. Hvad med en tur i Bilka? Alle de gange, hvor man lige støder ind i een og har muligheden for kigge folk direkte i øjene, smile, sige undskyld eller komme med en afvæbnende bemærkning. Det lykkes stort set hver gang at skabe øjeblikket, hvor venlighed gnistrer mellem den anden og mig. Jeg skal bare have denne ekstra opmærksomhed…

Eller når jeg kommer til kassen. Og ekspedienten for gang nr. 259 den dag siger “hav en god dag” og IKKE kigger mig i øjnene. Jeg kan godt ved min nærværende venlighed og øjenkontakt vende det til et lille positivt punkt på dagen. Begge bliver vi gladere.

2 kommentarer:

  1. Ja, der skal ikke altid så meget til for at skabe venligheden mellem mennesker
    Pøj pøj på tirsdag

    SvarSlet
  2. Tak.
    Håber også der er job at møde ind til onsdag ;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails