fredag den 26. juli 2013

Sønderborg 2013 - Fodfolk på rejse


Aften-view ind over byen. Faktisk var vi på jagt efter en geocache, men den ville ikke frem trods ihærdige forsøg i det kuperede terræn.

Som man kan fornemme ud af de hidtidige indlæg, synes vi, at Sønderborg er en meget dejlig by. Men man kan godt fornemme, at besøg er lagt an på folk med bil.
Ikke at man er af “fodfolket" og dermed må forlade sig på offentlige transportmidler.

Fx ligger banegården ganske langt væk fra busstationen. Der HAR vist været jernbaneforbindelse engang, som gik over på Als og dengang lå de to ting måske sammen? Jeg har ikke undersøgt det, men det ville være naturligt.

Når man har været i byen længe (læs: bor der), så finder man sig sikkert en modus vivendi, men når man er turist, er det træls.

Da vi var vel ankommet på hotellet, gik jeg i gang med at afsøge mulighederne indenfor det lokale bus-net. Det var heller ikke helt nemt og turistvenligt. Fandt frem til køreplanen og angivelse af “Busstationen” – men hvad var ADRESSEN på busstationen? Jo jo – jeg fandt da frem til det – Google er fantastisk, når man er tilstrækkelig ihærdig.
Dernæst: Hvor er de enkelte stoppesteder? Hvilken rute er de på? Osv osv.
Informationsniveauet er simpelthen ikke tilstrækkelig rettet mod turister uden en bil og en GPS. Vi fik stiftet bekendtskab med “rute 1” men der blev også gået seriøst meget;-)

En anden ting: Hverken togstation eller busstation ejer noget så lavpraktisk som en bagage-opbevaring.
(At der kunne være en automat med kolde drikke, er nok også helt utopi at drømme om.)

Et besøg på universe.dk i Nordborg på en lørdag er således en ganske speciel udfordring. Al bagage måtte slæbes med fra Sønderborg til Nordborg i rutebilen.
Desværre ligger busstoppestedet på ingen måde tæt på, når man kommer til oplevelses-parken. Jeg ved godt, at de ynder selv at skrive det på hjemmeside mm, men sådan opleves det altså ikke. Plads til forbedringer…

Turisme i Sønderborg og Als generelt er baseret på turister med bil. Fred være med det – der er sikkert ikke så mange turister af vores slags i byen. Måtte bare lige have luft ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails