lørdag den 9. marts 2013

Robinson Kruso og rosinboller


Hvordan hænger disse to ting mon sammen?

Jo, i yngstesønnens klasse har de fået til opgave at læse denne bog.

Det er en fin historie, men min søn har ikke læst noget, siden han blev færdig med Harry Potter-serien. Jeg har ikke kunnet overbevise ham om, at man også kunne blive grebet af andre bøger/historier.

Godt med noget skole-“tvang”.

a-billede024
Bogen blev slugt på få timer her til formiddag. Han ville høre, om jeg mon også havde læst den? Ork ja – masser af gange og mange udgaver.

Han ville også vide, hvordan det kan være, at så mange synes det er en god historie. Det skal jeg selvfølgelig ikke kunne sige, men den siger hvert fald (mig) en masse om det liv, vi lever - indirekte.

- Vand er bare noget vi får fra hanen. Det er det ikke på en øde ø, som er omgivet af saltvand.

- Salt er en selvfølge. Det er det ikke på en øde ø. Det var det heller ikke i Oldtiden eller dengang, hvor Hansestæderne tjente tykt på at formidle salget af det i Europa.

- Interessant at finde guld på øen. Men jo faktisk uanvendeligt, når man kun er sig selv. Værdiløst.

- Gær og også en selvfølge for os. Da jeg nævnte ordet “gær” for sønniken, var der en 1:1-kobling til at bage rosinboller.

a-billede025 
Sådanne associationer skal man ikke sidde overhørig – skåle, mel mm kom i sving.

Robinson Kruso-bogen formede vores lørdag uforudsigeligt.

2 kommentarer:

  1. Det er så svært at fastholde drengene som bogslugere. Godt, at det blev en god oplevelse. Og mon ikke han husker med maven.....? Læsning = dejlige rosinboller

    SvarSlet
  2. Sjovt nok så læser han meget, men det er mest Wikipedia (=faglitteratur).

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails