søndag den 24. marts 2013

Det pengeløse samfund


Jeg er udmærket klar over, at det “pengeløse samfund” ikke er indført. Til gengæld har jeg fundet ud af, at jeg befinder mig i et “kontant-løst samfund”. Hvert fald hvad bankerne angår.

Det er stort set umuligt at komme til at sætte kontanter ind på kontoen.

Først har jeg forsøgt mig på posthuset. Tror måske nok de vil modtage sedler – bare der ikke er for mange. Mønter vil de helst ikke forholde sig til.

Så forsøgte jeg mig i en “rigtig” bankfilial men næh nej. Den var skam pengeløs. Hvis jeg ville hæve, kunne jeg gå ud i automaten udenfor. Ellers måtte jeg indfinde mig i een af Odenses to filialer, hvor de kunne/ville/måtte modtage.

Ekspedienten spurgte mig forundret, hvor jeg dog har sedler og mønter fra? Blev måske nok en anelse pikeret over hendes nyfigenhed, men hun virkede oprigtig, så jeg fortalte, at det er når jeg sælger småting på nettet fx via Facebook. Hun spurgte, om folk så ikke bare kunne overføre penge til min konto – naturligt nok hendes tilgang til det ;-)

Det er jo netop een af de gode ting ved Facebook-salg: Jeg kan lægge en bog ud, og 1 time efter bliver den afhentet – kr. 20,- har skiftet ejermand. Hurtigt og nemt – som det nu er med kontanter. Eller som det var engang…

Een glædelig oplevelse fik jeg da: De tog IKKE penge inde i Flakhavens Danske Bank filial, da det endelig lykkedes mig at få de små stakke af mønter skubbet over disken.

2 kommentarer:

  1. Har selv haft samme oplevelsen ... dog med en check - den ville de næsten heller ikke have .. ;0)

    SvarSlet
  2. Uh ja check - der går det sikkert helt galt ;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails