søndag den 23. december 2012

Strøgtur før jul


For mig er det altid helt specielt at gå i butikker de sidste dage før jul. Mit sind er åbnet op for køb af ting, så jeg ser potentielle gaver (til andre eller mig selv) i alt, hvad jeg ser.

Jeg nyder, når jeg har tid at dimre rundt i gaderne og være en del af stemningen. Især i boghandlerne kan jeg tilbringe meget tid med at scanne muligheder.

abillede955
Gad nok vide om denne er god? Jeg er egentlig ikke meget til fantasy-genren, men har haft meget fornøjelse af Harry Potter. Har aldrig nået at fået læst mere end de første 2,1 bog, men filmene har jeg vist fået set alle sammen.

Men kan hun skrive til voksne? Gider jeg læse det? Jeg vil helst ikke fylde min sparsomme reolplads op, så satser på, jeg kan låne mig til den på et tidspunkt. Hvis altså ellers meldingerne om den er tilstrækkelig positive.

abillede957
Wauw – se lige denne nyudgivelse!

Når yngstesønnen ser denne, vil der rejse sig et lokalt folkekrav om en investering.
Plus, at det vil understøtte det store ønske om at besøge stedet. Nu er Børglum Kloster jo ikke lige det mest tilgængelige sted, når man bor i Odense. Der må tænkes…

abillede954 
Alle boghandlere markedsfører denne for fuld hammer. Lyder da også til, at folk worldwide læser den med stor glæde og interesse.
Kategoriseret som “blød porno”. Tjah…

abillede958

Hvis vinden blæser min vej, så ligger denne under juletræet.

abillede959
Denne burde jeg have ønsket mig.

abillede960
Min veninde har et drivhus med i denne fantastiske bog.

Trods et åbent sind, lykkedes det mig at komme hele strøget igennem uden at have brugt en krone. Kan godt lide, at der ikke altid er en 1:1 sammenhæng mellem at nyde noget og så absolut måtte eje.

Nu nærmer det sig, at butikkerne lukker inden jul, og endnu en tilbagevendende og velkendt følelse dukker op. 
Der er et eller andet dragende over de sidste timer, inden butikkerne lukker (hvilket de jo objektivt slet ikke gør på samme måde som da jeg var barn/ung). Jeg fornemmer en intensitet i den måde handlende og sælgende agerer på, og den stemning kan jeg godt lide. Kan lide, at jeg mærker den år efter år, uden jeg helt kan sætte ord på.
Jeg MÅ se om jeg kan komme i Rosengårdcentret lidt senere – snevejr eller ej.
(Korrektion kl 18: Vejret vandt!)

3 kommentarer:

 1. Kære Anette.
  Vi sneg os en lille tur til Langeskov i formiddags efter de sidste småting, men så var det også slut med udkørsel for en stund; Stationsvejen er forsvundet i snemængderne efter den kraftige fygning, og adskillige biler sidder fast. Men her indenfor er der fredeligt og ild i pejsen.
  Rigtig god jul, Anette.
  Vi ses i det nye år.

  SvarSlet
 2. Du skal gøre dig selv den tjeneste at besøge Børglum Kloster. Det er et meget smukt sted, og sikke da en historie, der knytter sig dertil.
  Sidste år var jeg deroppe til juleudstillingen, wauw, det var flot.

  Rigtig glædelig Jul til dig og din familie

  SvarSlet
 3. Marthe: Utroligt som vejret kan ændre sig på få timer - lige nu er det næsten forårsagtigt. I går: Føj en snestorm!
  Glædelig jul - ses jo til januar.

  Lydert: Tak for din anmeldelse. Jeg vil prøve at se om det kan lade sig gøre at hekse et besøg igennem. Hvis vi nu fx var i Skagen kunne man måske tage en rutebil dertil?

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails