tirsdag den 10. juli 2012

HCA - skattejagt

I dag har vi været på skattejagt i Odense midtby – arrangeret af HCA Citygames. Et familiearrangement, som er på tre forskellige dage i begyndelsen af juli – der er eet mere i overmorgen. Varigheden af turen rundt i byen er på et par timer.

abillede619
Mødestedet er Munkemose, hvor man får udleveret et kort med ti poster. Alle er steder med en HCA-skulptur og hvert sted er der enten en fysisk udfordring eller en mental.

Den første ungerne tog var fysisk: En flødebolle-kanon.

abillede620 
Ungerne fik scoret en flødebolle hver – ingen til moderen;-(

Ved skulpturen “Kejserens nye klæder” skulle der findes navnet på en skuespiller, som havde sunget i en filmatisering. Her ville ungerne ikke have haft en chance for at gætte, at det var Danny Kaye.
Gav lejlighed til at fortælle om den skandale det udløste, da han – ved et besøg i Odense – formastede sig til at slænge sig i HCA´s seng.

abillede622
Man går selvfølgelig ikke forbi en yarnbombet cykel uden at tage et billede.

abillede623  
“Konen med æggene” – med fugleklatter.

abillede624
Dyb koncentration…

abillede625
Tungen lige i munden… 

abillede626

Ved “Hyrdinen og skorstensfejeren” skulle der huskes ting – en god gammeldags memory-øvelse.

abillede627
“Stoppenålen”.

abillede628

“Den flyvende kuffert”.

abillede630
“Den standhaftige tinsoldat”.

abillede629  
Denne skulptur har en masse små søjler stående omkring. Hvis man ved, hvad man skal kigge efter, er der indstøbt små vingummibamser-lignende figurer på dem alle;-)

abillede631
I Overgade kunne jeg simpelthen ikke lade være med at tage billede af vinduerne fra “mit” værelse. Boede der med en veninde for mange år siden – vi havde en patricierlejlighed på langt over 100 kvadratmeter til næsten ingen penge i husleje. Der blev vævet og syet i de dage;-)

abillede632
“Tommelise”.

abillede633
I Påskestræde kom vi forbi den daværende fattigskole.

abillede634
Stedet hvor HC Andersens mor havde vaskeplads.

abillede635
Dette billede siger nok kun mig noget. Det er blik mod en have i Albanigade. Det er min barndoms have, hvor kastanietræet dengang var sidste station ned mod åen, hvor jeg (selvfølgelig) ikke måtte gå ned til. Dengang var der frodigt, farverigt og vildt. Nu blot skrabet og kedeligt – altså bortset fra det skønne kastanietræ.

abillede636 
Sidste post på ruten var ringridning i Eventyrhaven.

abillede637
I Munkemose sluttede vi skattejagten, hvor vi begyndte.

Indfangede lige dette lille blad – gingko (også kaldet tempeltræ) kommer det fra. Det træ findes ikke så mange steder og har altid fascineret mig. Smuk bladform.

Endnu en dejlig sommerferie dag med masser af oplevelser…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails