fredag den 29. juni 2012

Nu med egen tablet

Så endte det med, at jeg fik en “almindelig” tablet-pc inden en iPad. Og tilmed udstyret med Windows 8.

Dvs. det var den ikke, da jeg åbnede pakken. Fik fornøjelsen af at installere helt fra grunden. I versionen “Preview Release”, som kun er en måned gammel og den umiddelbare forløber for RTM (Ready to Manufacturing), som forventes i løbet af juli.

Anvendte værktøjet Windows USB DVD Dowload tool, som var nyt for mig. I kombination med en installations-iso-fil var jeg nu klar til at installere tabletten. Måtte dog først en tur i UEFI for at enable F12-funktion (UEFI = ny version af BIOS), hvilket ikke er helt nemt – man skal være superhurtig.

Så var det efterhånden tid at logge på med Windows-konto. Noget som kan få de små nakke-hår til at rejse sig på mig. Alle disse konti og logins, som genbruger data bag om ryggen på mig. Grrr! Kan godt lide fornemmelse af at starte på en HELT FRISK pc. Måske jeg skulle få oprettet mig en helt ny account? Det tænker jeg lige over…

Nå, men fik stiftet bekendtskab med den ny Metro-brugerflade (den med alle de kulørte “tiles”). Disse felter er dynamiske og kan skifte indhold, hvilket minder mig om billederne i Harry Potter-filmene – de er også levende, når eleverne går forbi dem;-)

Fik (så småt) begyndt at lære, hvordan jeg kan navigere på den touch-agtige-måde på skærmen. Trække applikationerne ind fra siden og ned/ud af skærmnen for at lukke dem. Samt anvendelsen af af “charms bar”, som skal kompensere for den manglende mulighed for at højreklikke på en skærm.

Internet Explorer 10 og html5.

“Metro apps” og “Desktop apps” er også noget, som jeg er blevet mere fortrolig med. Ikke mindst vigtigt at kende forskel, når/hvis man vil anvende de nye benævnelser for at nulstille en installation. Den kan “resettes” eller “refreshes” – ret stor forskel på de to;-)

Det lykkedes mig (aner ikke hvordan) at få installeret tastatur mm til “nepalesisk”. Fik rettet pænt meget op på det i diverse regionale settings. Men trods mange genstarter måtte selv læreren give fortabt. Formodentlig eet af de steder, hvor det slår igennem, at det er en uofficiel version af styresystemet, der stadig fintunes.

Oplevede også flere gange at metro-visningen “frøs” og jeg var nødt til at genstarte. Kendt issue.

Mens jeg sad og kæmpede med nepalesisk, gennemgik læreren hyper-v og muligheden for at lave “Virtual Storage Pool” – dér blev jeg godt nok hægtet af;-)

abillede578
Glad (og træt) kommer jeg hjem og vil gerne vise ældstesønnen Windows 8. For så at blive mødt af ovenstående, når jeg logger ind. Ok – vi var på trådløst på kurset, så jeg har forsøgt med kabel herhjemme. Samme pauvre resultat. Andre har oplevet tilsvarende, når jeg googler det.
Pis – lort - sgu´ – fanden og helvede!!!

Nu kan jeg så gå i gang med at installere det hele forfra igen. Og håbe jeg har alt nødvendigt på min bootable usb-key, og at jeg har hørt tilstrækkelig efter til at kunne genskabe installationen.

Det bliver vist et sommerferie-projekt. Lige nu gider jeg bare ikke mere it og slet ikke det, som ikke virker!

4 kommentarer:

 1. Det lyder som om, det har været et givtigt kursus - med efterfølgende udfordringer.
  Dit næste kursus skal vel være at lære nepalesisk?
  Spændende med alle de nye ting, der følger med Win8
  Rigtig god weekend

  SvarSlet
 2. Alt andet lige så tror jeg det vil være nemmere, at få pc´en til at snakke dansk (eller engelsk) fremfor at få mig til at snakke nepalesisk.
  Dejligt at skrive blog-indlægget i går - fik ligesom det hele til at fæstne sig lidt mere. Er meget glad for at jeg var afsted på dette snuse-kursus.

  SvarSlet
 3. Det er sjovt at prøve noget nyt;-)

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails