mandag den 8. august 2011

Stof-shopping i det store udland


For et par uger siden gik jeg på stof-shopping i USA. Hånden på hjertet, så var det ikke det mest velovervejede, jeg har foretaget mig.

Men der fór en djævel i mig, for nu ville jeg bare i gang med at gøre mig erfaringer med køb derfra.

billede773
Først må jeg sige, at jeg er yderst tilfreds med kvaliteten af de stoffer, som jeg har købt. Der var ikke hamrende mange, som ville egne sig til drenge – her er eet af dem.

billede774 
Alle steder køber man i “units”, og det svinger fra salgssted til salgssted, om det er en “fat quarter”, 25 cm eller 1 meter. Jeg var ret sikker på at bredden ville være 110 cm, men det andet kunne jeg ikke lige gennemskue. Jeg var træt, så det blev “briste eller bære”. Heldigvis viste det sig, at det var 5 x 1 meter, jeg har købt.

billede775
Det mest tricky var nok, at jeg betalte med PayPal. Det plejer jeg at have gode erfaringer med, og det gik da også meget godt med betaling af stoffet. Men pludselig kom jeg tilbage til forretningens egen side og skulle nu til at forholde mig til portoen. Det blev en anelse for broget, så jeg afbrød købet uden helt at vide, om Paypal-delen var blevet registreret. 
Sendte en mail til firmaet. Det var kl. 23 om aftenen, så de svarede inden for 5 minutter. Derfra har de “holdt mig i hånden” hele vejen. Stor ros til dem.
De bekræftede, at der ikke ville blive trukket via PayPal for den afbrudte handel. I stedet sendte hun mig direkte en PayPal-faktura på det samlede beløb.

billede776
Ordren blev afgivet 22. juli og jeg hentede i dag på posthuset. Dér skulle jeg så også lige afregne kr. 212,-.

billede777
Alt i alt lander jeg på en meter-pris på ca. kr. 100,-. Langt, langt over, hvad jeg normalt har mulighed for (læs: vil) give for stoffer, som jeg vil sy af med salg for øje.

Jeg kan glæde mig over at have fået nogle fine og specielle stoffer, som ikke (mig bekendt) kan købes i DK. Og så har jeg høstet de nok så berømmelige erfaringer;-)
Skal have sat mig mere ind i, hvilke beløbs/vægt-grænser, der er for at minimere fortoldning og diverse (ublu) gebyrer.

7 kommentarer:

 1. Jeg ville så gerne turde. Men har endnu ikke taget springet. Der findes så mange lækre stoffer uden for DK - Men mon ikke en dag jeg får mig taget sammen...

  SvarSlet
 2. Jeg har også nogle told-erfaringer med USA, men nogen gange er jeg gået gennem uden. Det er vist hvid bestillingen ikke er så stor....?! Jeg kunne trænge til at følge med i dine undersøgelser, hvis du offentliggør dem :)

  Glædelig aften.
  Kirsten

  SvarSlet
 3. Måske besværligt, men fine stoffer er det ;0)

  SvarSlet
 4. Herlige indkøb du har gjort...
  Spændende om du nænner at bruge stofferne..
  jeg har meget stof købt rundt omkring i verden på ferier - skal altid lige finde det rette at sy :0)
  Men - jeg får gode minder frem, når jeg støder på det ind imellem :0))

  SvarSlet
 5. Dorthe: Jeg vil glæde mig til at følge, om du får købt noget. Det er jo lidt af et sats at komme i gang. Men "Hvo intet vover...";-)

  Kisser: Jeg skal nok skrive om, når jeg prøver at hjemføre noget. Nu er det vist ikke lige stoft, jeg mangler, så det varer nok lidt inden jeg køber det igen;-)

  Merete: Nemmerlig;-)

  Karen: Jeg kan også rigtig godt lide at kunne huske stoffernes historie. Har dog fået købt nogle undervejs, som er meget sommerlige, så de får hvert fald lov at ligge nogle måneder.

  SvarSlet
 6. Det ser rigtig spændende ud - siger du, at leveringstiden var 7-8 medr?

  SvarSlet
 7. Hanne: Nej, det mener jeg dsa bestemt ikke, den var. Indlægget er lavet primo august og der er bestilt i slutningen af juli. Det gik fint og nemt.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails