onsdag den 3. august 2011

Rejserapport fra København - volume 6

Nu vi alligevel var kommet helt til den fjerneste ende af Strøget, kunne vi lige så godt nuppe Amalienborg også.

Her ses det gule palæ, der er den bygning, som ligger i tilknytning til de 4 palæer, og som hænger sammen med det palæ (Chr. d. 9.´s palæ), hvor dronningen residerer.
Det gule Palæ var bopæl for Chr. d. 9. inden han blev konge.

Det er lidt pudsigt at tænke tilbage på, men jeg har faktisk for en del år siden arbejdet der. Det var en relativ kort periode og i forbindelse med en afgrænset opgave. Har været i dette palæ og de to palæer, hvor dronningen og kronprinsen bor. Desuden også været en tur på Dannebrog. Det synes ungerne er lidt sejt;-)

En pudsig ting er, at de 4 palæer er selvstændige bygninger og ikke hænger sammen underjordisk. Det undrede mig meget dengang. Mærkeligt at et så tilsyneladende sammenhængende og homogent bygningskompleks har været til individuelle adels-familer. Som 4 huse på en villa-vej – de ville jo heller ikke have fælles kældersystem.

billede728
Dronningen var desværre ikke hjemme, så der blev ikke flaget på hendes palæ. Nu var flagstangen også sat ud af drift pga lynnedslag, så flaget ville alligevel ikke have været oppe;-)

Dermed ingen bjørneskindshuer og vagtparade i denne omgang. Men et foto foran skilderhus+livvagt kan det da blive til.

billede729
Jeg blev ved med at sige “tættere på”, “tættere på”, men nu skal man ikke lade sig narre af, at livvagten tilsyneladende kigger væk og ser ud som om, han ikke har øje for personen, der rykker nærmere. Pludselig gjalder det “HOLDT” – sønniken har stadig hjertebanken;-)

Vi nuppede en tur på Amalienborg-museet nu vi alligevel var der. Ynstesønnen var især imponeret af Frederik d. 9.´s pibesamling. Faktisk var der så mange, at han opgav at tælle.

2 kommentarer:

 1. Hej Linnea, jeg faldt over din blog og fandt den meget interessant - har slugt hele dit Københavner show råt.

  Har lagt mig som fast læser, hvis OK med dig.

  Hilsen Ulla

  PS. Min blog er en haveblog, men jeg viser p.t. fra vores Englandsrejse - så nu kan du komme "ud i verden" også :)

  SvarSlet
 2. Frk. Anemone: Dejligt at du har fundet mine københavner-udgydelser læseværdige;-)
  Jeg har tilmeldt mig din blog via Google Reader - vil glæde mig til at læse med - fx om England.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails