søndag den 17. juli 2011

Kirsebær og krabber

Lørdagen startede egentlig blot med, at vi ville slå et smut ud forbi det skønne Selleberg og se deres ny butik.

Kirsebærbutikken er en fin afløsning for automaten, som tidligere stod ude ved vejen. Butikken har åbent fra 10-20, og der er masser af lækre, luksuriøse madvarer. Både varer med kirsebær men også alt muligt andet.

billede682

billede683

billede694
Denne bog var også til salg. Har altid været meget begejstret for Ida Holm Mortensens streg og Svend Novrup er jo en ganske alsidig herre. Bl.a. stifter jeg bekendskab med hans ord-lege hver lørdag: Bogstavkassen.

Da vi stor-spisende kørte fra Selleberg, ville vi lige finde et sted, som solgte nye kartofler. Vejret var dejligt, bilen trillede sin egen vej, og pludselig holdt vi midt i Kerteminde, hvor der var Kirsebærfestival.

billede685
Det var det skønneste vejr, og det så ud til, at festivalen var meget velbesøgt. Der var super kvalitet i de varer, som var til salg i boderne. Æstetik i højsædet!
Ville ønske jeg havde haft mulighed for at høre musik fredag aften.

“Desværre” havde ungerne spottet “Fjord og Bælt-centret”, så vi blev nærmest suget derind. Da vi tog afsted igen var det med årskort;-)

billede688
Her er der træning/fodring af spættede sæler. Så har vi lige igen den med min blokering overfor at huske forskel på sæler og søløver.) 

billede686
Som kuriosum ses her Andy, som centret efterhånden har taget til sig udfra konceptet “if you can´t beat them – join them”. Andy snuppede i lang tid fiskene fra marsvinene, når der skulle trænes. Det var jo uholdbart. I stedet valgte dyrepasserne simpelthen at træne sildemågen til at holde sig i ro, når bassin-dyrene fodres.

billede687
Andy svævede fotogent over bassinet længe – muligvis noget af hans familie også har spottet gæstgiveriet?

billede689

Her ser vi så lige undersiden af et marsvin. Som jeg forstod det, er dette en han. Tissemand? Tjoh – den er “rullet sammen” indtil den skal bruges. ½ meter lang er den!

billede693
Krabberne er altid et totalt hit hos ungerne. Vi nåede desværre ikke denne gang krabbekonkurrencen, men det gjorde faktisk ikke noget, for de har nogle meget søde og dygtige naturvejledere, som stiller sig op og fortæller løst og fast om dyrene. Det er bare hammer-interessant!

billede692
Ungerne lærte at tage krabberne op i hånden på den rigtige måde, så de ikke bliver nappet. De lærte at kende forskel på hun og han. Hannen har en trekantet hale-spids, hvorunder dens kønsorganer sidder. Den har hele to tissemænd, men alligevel tisser den ud gennem øjnene. Forunderlige verden!

billede691   
Bider krabber? Tjoh – det er vel et spørgsmål om tillid til, at de bliver tacklet rigtigt;-)

billede690

2 kommentarer:

  1. I får da oplevet noget - hvor er det dejligt...
    Mine fingre kriblede straks efter kirsebærbogen :0)

    SvarSlet
  2. Det er bestemt ikke kedeligt at være os;-)

    Der er mange fine billeder i bogen. Æstetik!

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails