torsdag den 14. juli 2011

Bondegårdsferie

Overskriften er måske ikke helt retvisende, da vi kun besøgte bondegården et par timer. Men det blev turen ikke mindre betydningsfuld af.

Yngstesønnen har set en Lille Nørd-film med børn, som får lov at passe dyr på en bondegård en hel dag. Ikke mindst det at fodre dem virker meget dragende.
Nu flaskede det sig så heldigt, at vi blev inviteret på bondegård af min venindes mor. En bondegård med dyr!!!

Dér var vi så i går – regnvejr ganske vist. Meget regn. Men pyt! Der blev fodret dyr og indsnuset velværds-stemning til den store guldmedalje. Vi tager dyrene i kronologisk rækkefølge.

billede664 
Først fandt vi katten, som fik stjerneformet foder. Med en snert af fiskelugt;-)
En meget selskabelig kat, som helst indtager sin mad, når der er mennesker i nærheden. Uha – der blev guffet. Pelsen strøget MED hårene, og når hånden nåede halen, blev den løftet for at få al aeningen med.

billede661
De syv (snart) velvoksne kyllinger blev lukket ud i haven, hvorefter de fik kraftfoder støet med rigelig hånd ud i græsset. Det varer lidt tid endnu, inden de er klar til at lægge æg. Kyllingen i forgrunden er faktisk en hane, men det varer ligeledes noget tid, inden han er klar til at gale flokken til samling.billede659

billede660

Den gamle vædder fik også en ordentlig portion kraftfoder og dertil et par totter græs. Som du ser på billedet er ulden ikke meget bevendt til at lave tøj af. Det er simpelthen for kort-fibret og stridt. 

billede656
Så var det shetlandsponyens tur. Gulerødder serveres her på flad hånd. Dejlig overkommelig højde på en hest i øvrigt;-)

billede657
Hesten er helt tryg og rolig ved at modtage en strigle-tur

billede658   
Når man gnider fingeren i cirklende bevægelser midt mellem hestens øjne, kan man se, hvor den nyder det.

billede662
Der var tre køer på marken, men det var tydeligt, at de har rigeligt græs at guffe til dagligt. De var ikke specielt interesseret i at lade sig fodre. Måske de heller ikke er vant til at blive menneske-fodret.

billede663  
Men ved en ihærdig indsats af sønnike, lykkedes det at få dem lokket helt hen til henget og modtage et par strå.

billede665
Vi gik også ture i den vidunderlige have, og her benyttede jeg lejligheden til at fange indtryk. Alskens finurligheder – mange af dem i keramik.

billede669

billede666  
billede667
billede668
 
billede670
billede671
billede672
billede673

Den dag og alle dens indtryk med dyr, natur, nærvær og indtryk fra Afrika (som der ikke lige er nogle billeder af) vil blive husket længe.

2 kommentarer:

  1. Super fin reportage fra en dejlig, dejlig stund på "bondegården" i mega regnvejr - og med dit blik for detaljen :-) Det var en fornøjelse, en glad dag. Knus

    SvarSlet
  2. Du kan lige tro, at sønniken stadig snakker om det. Han vil gerne se billederne igen og igen;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails