onsdag den 20. april 2011

De færdige skåle

Så er skålene med Hama rørperler færdige. Det blev til (foreløbig) fire stks. Indkøbet af sort og hvide perler, blev på et par af skålene suppleret med grønne og pink perler. Kunne bare ikke dy mig;-)

billede476 Jeg har indkøbt små glasskåle specielt til formålet. To i IKEA (rundagtige i bunden) og to i Kvickly (med mere skrå kanter – f.eks. den grønne skål øverst.)

billede475Skålene blev smurt med olie indvendigt og beklædt med perler. Så ind i ovnen på 100 grader. Da der var gået et kvarters tid, synes jeg ikke, at de var smeltet nok sammen, så jeg skruede op på 150.
Der var ikke glasskåle, som specifikt var angivet til ovn-brug, så jeg var temmelig spændt på, om de ville kunne holde. Men tilsyneladende var 150 grader nok til at sætte gang i processen for ti minutter efter var skålene klar til at blive taget ud. Og de var ikke sprængt i stykker;-)

billede477 

De stod og kølede af lidt, inden jeg sænkede dem ned i vand. Måske den ene glasskål fik et slag? Måske temperaturforskellen var for stor? Hvert fald flækkede den, men det gik fint med de øvrige.

billede478

Nu glæder jeg mig til at skulle bruge skålene som fyrfadslysholdere – tror det vil give nogle helt vildt flotte skygger, når de står tændt i et mørkt rum.

5 kommentarer:

 1. Hvor er de bare blevet gode Anette...
  Det kribler i mine fingre efter at gå igang :0)

  SvarSlet
 2. Hej Linnea - jeg fandt dig, da jeg søgte opl. om bookmarklets.
  Jeg er ved at lave mig en tumbl og kan ikke finde ud af, hvad det er man skal installere for at bruge bookmarklets. Vil du hjælpe mig?
  MVH Helle

  SvarSlet
 3. Så fandt jeg ud af det... ved at følge dit link, første gang kunne jeg bare ikke se hvordan.

  Dine skåle er forøvrigt meget søde - jeg vil gemme opskriften. :)

  SvarSlet
 4. Karen: Ja, er det ikke bare spændende? I Panduro (og sikkert også andre steder) kan man få myriader af spændende farver. Det kan blive ganske udsøgt;-)

  SvarSlet
 5. Helle K.: Spændende at du er ved at lave dig en Tumblr Blog - sig endelig til, når den er klar. Jeg vil gerne se den.
  De dér bookmarklet er bare SÅ geniale. Godt du fandt ud af det - det er jo en anelse kryptisk, hvordan det funker. Men funke - det gør det!
  Tak for den pæne kommentar om skålene;-)

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails