torsdag den 24. februar 2011

Strikket bold - første forsøg

Jeg har længe gerne ville strikke bolde – i dag fik jeg begyndt.

Bottom line: Jeg er ikke tilfreds, og der skal ske en del ændringer før jeg bliver det.

Først og fremmest vil jeg gerne have den i mindre format. Jeg strikker på pind 2,5 (kan dårligt blive tyndere) og med den tyndeste kvalitet bomuldsgarn, som mine kurve indeholder.
Det jeg vil forsøge, er derfor at reducere masketallet. Ovenstående er lavet over 33 masker, og som jeg kan gennemskue det, vil jeg kunne reducere til f.eks. 27 eller 21 masker – spændende at se, om det giver den ønskede størrelse.

Det er vendestriks-teknikken jeg arbejder med, og der bliver for tydelige huller de steder, hvor jeg vender. Se her:

billede356

Jeg har strikket andre modeller i vendestrik, så jeg skal have genfundet nogle af teknikkerne med f.eks. “at tage maske løst af” i forbindelse med vendingerne.

Fyldmaterialet er pladevat, som jeg har klippet i relativt små stykker. Synes det er for tydeligt at se det gennem strikningen. Formodentlig vil den anke forsvinde, når jeg får styr på det med hullerne.

Men selvsamme pladevat kan også give bolden et lettere uformeligt og kantet præg – ikke klædeligt for en bold;-) Stoppede den GODT ud, og så blev det lidt bedre. Er der mon nogen af jer, som har gode fif til udstopning? Evt. et bedre materiale?

2 kommentarer:

 1. Fin bold - god idé. Den kunne jeg godt tænke mig at bruge i en større udgave til min ivrigt indendørsspillende håndbolddreng. Forstår din utilfredshed med vende-hullerne, - jeg har god erfaring med at slå garnet om pinden, når jeg har vendt arbejdet, for siden at strikke denne ´maske` sammen med sin nabo. Men det er afgjort sværere at få pænt i bomuldsgarn. God fornøjelse.

  SvarSlet
 2. Det vil være en rigtig god indendørs-bold. Dejlig blød;-)
  Meget nem at regulere i størrelsen. Er næsten færdig med en mindre model i dagens indkøbte garn. Bliver helt sikkert færdig til i morgen. Har ikke (endnu) forsøgt mig med forbedret vendings-teknik.
  Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår, hvordan du mener. Slår du garnet om EFTER du har vendt? Hm... Det må blive morgendagens udfordring at få det afprøvet.
  Du har nok ret i, at bomuldsgarn lægger sig mere ufleksbelt end f.eks. uld - det havde jeg ikke lige tænkt på.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails