lørdag den 22. januar 2011

Forsøg med perler

Som bekendt forsøger jeg at få genskabt denne defekte ring, som jeg har erhvervet for laaang tid siden – kan simpelthen ikke huske hvor, så ikke meget hjælp at hente dér. Ovenstående billede er fra dagens første (og diskvalificerede) forsøg.

Har konsulteret et smukkeforum og fået gode input. Også folk her fra bloggen har bistået, og jeg har været på youtube og se nogle film – f.eks. denne “how to crimp”.

Dette er mit værktøj:

billede285

En stor fladtang, en bidetang og den ny-indkøbte “crimp”-tang til højre, som bruges til at gøre wire-klemmerne flade.

billede286

Sagde hun “wire klemme”? Ja, det gjorde hun. Det er sådan nogle små perle-lignende metal-ting som ses på billedet her.

Jeg prøvede til nogle gange, inden jeg fandt en brugbar metode. Først klipper jeg en ca. 20 cm metaltråd af. Trækker en wire klemme på, som klemmes fast ca. 4 cm fra den ene ende. Den funker som “stop-perle”. Dernæst en wire klemme, som IKKE klemmes flad

billede287

og nu sætter jeg perlerne på i en given farvekombination. Har nogenlunde fået målt mig frem til, hvor mange cm. omkredsen på min ring-finger er.
For at afslutte ringen, stikker jeg wiren ind i wire klemmen fra starten. Trækker til og klemmer fast med fladtangen. Til sidst får sammenføjningen en tur med crimp-tangen. De små ender klippes helt tæt til med bidetangen.
(På det første forsøg øverst havde jeg stukket wiren ind fra samme side af wire klemmen – det blev en alt for spids afslutning – derfor diskvalificeringen.)
Nedenstående er den godkendte ring.

billede283

 

Jeg tænkte, at de små metal-stykker ville sidde og irritere på indersiden af hånden, men det er ingenlunde tilfældet. Herligt!

billede282

Det har været et virkelig lærerigt forløb, og nu kan jeg næsten ikke stoppe med at lave ringe i forskellige farvekombinationer;-)

4 kommentarer:

 1. Du kan evt. bruge en neglefil, eller sandpapir til at tage det værste af spidserne af ringen, bare file forsigtigt, så er de helt væk.

  SvarSlet
 2. Tak for forslaget - det er en god ide.

  SvarSlet
 3. Er glad for at du har fundet ud af at få lavet en ny ring. Den ser rigtig fin ud. Må se den rigtigt en dag.
  VH Lene

  SvarSlet
 4. Tak skal du skal du have, Lene. Laver flere eksempler, så der skulle blive noget at vise.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails