Så står der tre dåser med pebernødder på køkkenbordet.
Yngstesønnen hjembragte en opskrift fra skolen, men jeg var ikke helt tryg ved, at den var noteret rigtigt. I stedet fandt jeg en anden opskrift – den er jeg bestemt ikke utilfreds med.
Oplægget var at bruge “hvid peber” – det havde jeg ikke i huset men fik erhvert et glas (MED kværn) i Kvickly for kun kr. 10,-. Tror faktisk at det har været medvirkende til den gode smag – måske også lidt fløden;-)
December peber-nødder
250 g smør
250 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl piskefløde
500 g mel
Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!. Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der er en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker på ca. 1 cm og tryk dem let sammen i toppen. Sættes på bageplader - de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter ved 200 grader.
Mums, det lyder lækkert. Ingen julebag her på matriklen, for jeg spiser det hele selv, og det trænger jeg altså ikke til:)
SvarSletNej, det er jo en træls interesse-konflikt;-)
SvarSletJeg regner nu med at forære nogle af dem væk. Ikke mindst fordi der i dag står to yderligere gange bagning på programmet.
Hej A
SvarSletDen stjerne er rigtig fin.
Hvor er det sjovt. Lige den pebernødsopskrift har jeg fundet frem i dag, men jeg har dog ikke haft tid til at bage dem endnu.
Vi ses.
Knus
Lisbeth
Du kan glæde dig til pebernødderne - jeg synes det er en kanon opskrift;-)
SvarSlet