lørdag den 11. december 2010

Pebernødder

Så står der tre dåser med pebernødder på køkkenbordet.

billede187

Yngstesønnen hjembragte en opskrift fra skolen, men jeg var ikke helt tryg ved, at den var noteret rigtigt. I stedet fandt jeg en anden opskrift – den er jeg bestemt ikke utilfreds med.

Oplægget var at bruge “hvid peber” – det havde jeg ikke i huset men fik erhvert et glas (MED kværn) i Kvickly for kun kr. 10,-. Tror faktisk at det har været medvirkende til den gode smag – måske også lidt fløden;-)

December peber-nødder
250 g smør
250 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl piskefløde
500 g mel

Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!. Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der er en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker på ca. 1 cm og tryk dem let sammen i toppen. Sættes på bageplader - de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter ved 200 grader.

4 kommentarer:

 1. Mums, det lyder lækkert. Ingen julebag her på matriklen, for jeg spiser det hele selv, og det trænger jeg altså ikke til:)

  SvarSlet
 2. Nej, det er jo en træls interesse-konflikt;-)

  Jeg regner nu med at forære nogle af dem væk. Ikke mindst fordi der i dag står to yderligere gange bagning på programmet.

  SvarSlet
 3. Hej A
  Den stjerne er rigtig fin.
  Hvor er det sjovt. Lige den pebernødsopskrift har jeg fundet frem i dag, men jeg har dog ikke haft tid til at bage dem endnu.
  Vi ses.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Du kan glæde dig til pebernødderne - jeg synes det er en kanon opskrift;-)

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails