onsdag den 29. december 2010

Pc for piger

billede216

Jeg har besluttet at lave en ny kategori på bloggen med ovennævnte tag.

For ca. 20 år siden var jeg totalt pc-analfabet. Vidste ikke, hvordan man satte en diskette i en pc, og hvis nogen bad mig finde et modem i et skab, så vidste jeg ikke om det ville være på størrelse med en tændstikæske eller mere over i skokasse-størrelsen.

Besluttede mig for at blive it-nørd i et af mine (forhåbentlig kommende liv). Indtil da ville jeg sørge for at blive gode venner med folk, som vidste noget om pc´ere. Det lykkedes mig at finde den slags folk på nettet og i det virkelige liv.

Nu er jeg så dér, hvor det faktisk er lykkedes mig – i indeværende liv – at vide lidt mere end gennemsnittet. Men som altid: “Jo mere man ved – jo mere ved man, at man ikke ved.” Altid ydmyg og lære-villig øver jeg mig i at være;-)

I min kreds af kreative veninder var jeg i mange år underlig, fordi jeg interesserede mig så meget for pc og grafik.
Nu om dage er jeg “udenfor kategori” i den it-verden, hvor jeg tjerner mine penge, fordi jeg altid har gang i så mange kreative ting.

 sort03

Nu vil jeg sammenkoble de to verdner her på bloggen og lave nogle indlæg om grundlæggende pc-emner, som jeg tror kan have interesse. Måske overskriften/tiltaget er feministisk – if so - “so be it”;-)
Jeg kan mærke, at der sidder mange med en famlen overfor, hvad der sker på maskinen, selvom alle bloggere jo som udgangspunkt er ret it-ferme. Men alle vi kreative damer m/k kan jo sagtens gøre teknikken interessant og farverig.

Det bliver disse emner, som jeg regner med at starte ud med:
- Beskyttelse af pc
- Antivirus (og forslag til program)
- Anti-malware (og forslag til program)
- Sikker fjernelse af hardware

Kom gerne med kommentarer eller forslag til emner.


Grafik – tag

diverse36Tagget er lavet med een af mine yndlings-fonte. Ganske enkel med hvid baggrundsfarve og sort stroke – tilsat en svag skygge. 

5 kommentarer:

 1. Det er skisme da en god ide. Jeg er nok selv en af dem, der kan en smule mere end gennemsnittet af mine veninder/kolleger, men jeg kan godt lide at rode med det, og vil gerne blive klogere. Jeg bruger mest min mac-book, men har også en "almindelig pc. Spændende, hvad du finder på.
  Flot font. Hvor har du støvet den op?

  SvarSlet
 2. Og jeg ved ZERO om en mac - ville så gerne bare SE een i anvendelse. Det kommer vel en dag - mange er begejstret for den verden.
  Mht. fonten: Jeg har absolut ingen anelse. Jeg har tusindvis af fonte, som jeg har hentet på nettet og fået i forskellige sammenhænge. Hvis du er interesseret kan jeg prøve at hitte den på disken og maile den til dig som zip-fil. Skal jeg det?

  SvarSlet
 3. Prøv lige at se om du kan bruge denne: http://desktoppub.about.com/library/fonts/dd/uc_milkyway.htm

  SvarSlet
 4. Ja, Anette. Selvfølgelig skal du da lave PC for piger. Oh du min pc-livline. du er jo et sandt geni til at lære fra dig, rolig og tålmodig :-)
  Stort kram
  Lisbeth A

  SvarSlet
 5. Åh, hvor er du sød;-)
  Regner med snart at udkomme med et nyt "kapitel" - det bliver (vist) det med malware.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails