tirsdag den 28. december 2010

Check-disk

Advarlsel: Så kommer der eet af de nørdede og ikke ret strikke-hækle-kreative indlæg;-)

Lad det være sagt med det samme: Jeg er totalt afhængig af, at min hjemme-pc virker uden problemer. Godt nok lever jeg af at være pc-supporter, men der skal IKKE være problemer på MIN pc!

Så da jeg de sidste par dage var udsat for, at pc først kunne starte efter at have kørt 10 minutters check-disk inden Windows (7) ville starte (og efter først at have genstartet), ja så var jeg tæt på en svær krise. Ikke mindst fordi jeg ikke forstod, hvad det havde forårsaget problemet. Det forstår jeg sådan set stadig ikke, men nu har jeg haft lavet en systemgendannelse og krydser fingre for, at det har været tilstrækkeligt til at rette op på det.

Een mulighed er, at en USB-enhed er fjernet på ukorrekt vis. Husker I altid at anvende “sikker fjernelse af hardware”, når I lemper USB-enheder ud af pc´en?

Nå, men om ikke andet, har jeg lært et par mulige små fif, som kananvendes i påkommende tilfælde. Hvis jeg vil se, hvad der starter op sammen med Windows, kan jeg køre et lille program, som hedder Autoruns fra Sysinternals. Downloades herfra.

Efter download, skal det udpakkes og Autoruns køres - vær evt. opmærksom på at højreklikke og vælge “kør som administrator”:

billede209

Nu triller der et fint billede frem på skærmen, hvor man kan se, hvad der starter op sammen med pc´en. Det kan da virke overvældende – bevares.

billede208

Men det er nu meget nemmere f.eks. her kunne fraklikke, at der automatisk skal scannes på et givent drev frem for at skulle i en commandoprompt og (igen som administrator) f.eks. skrive chkntfs /x c: (denne syntaks gælder, hvis det er c-drevet, som der ikke skal scannes ved start af pc).
Læs evt. mere i denne artikel: Check-disk
(Regestry-key er i øvrigt den samme for både Windows XP som Windows 7 – altså lige bortset fra det med “kør som administrator”).

4 kommentarer:

 1. Jeg tænker lige om du kan anbefale et gratis virus scan program som er nemt at hitte ud af?
  VH Jette / Kamma og Ko

  SvarSlet
 2. Det kan du lige tro jeg kan. Når jeg installerer pc for folk privat, så bruger jeg (næsten) udelukkende AVG. Den er god, dansk og gratis. Synes bestemt også den er nem at anvende. Jeg henter altid fra www.download.com - dér ligger den øverst ude i siden til højre. God fornøjelse.

  SvarSlet
 3. Tusind tak!! Det vil jeg prøve. Jeg har tidligere betalt for Norton, men synes det er for dyrt. Omkring 700 kr om året!
  Mange hilsner herfra :-)
  Jette

  SvarSlet
 4. Jeg kender også en del, som har brugt Norton. Har kun selv stiftet bekendtskab med det i forbindelse med de to-måneders auto-licenser der følger med en ny pc. Jeg synes det er dyrt men ydermere synes jeg det sløver pcén. et blander sig i en masse ting på maskinen, som man ikke ved, hvad er og pludselig kan man ikke gennemskue sammenhængen. Tror du vil blive glad for AVG.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails