søndag den 20. juni 2010

Lev dagen i dag

Vel også det, som vi i skolen lærte omtalt som “Carpe Diem”. Vil ikke påstå, at jeg helt dengang forstod, hvad der blev ment med det. Det gør jeg meget bedre nu – på det teoretiske plan hvert fald;-)

kaleidscope04

Den daglige praksis er – må jeg tilstå – voldsomt anderledes. Hvilket jeg udmærket véd men alligevel har godt af at blive minde om. Som f.eks. dette indlæg af Karen Klarbæk.

Hun skriver bl.a. : “Nyd de små ting dagen bringer, eller vælg bevidst, hvad du vil bruge dagen til.”
Som udgangspunkt er jeg bedst til det sidste – det viser sig i mine alen-lange to-do-lister, som sjovt nok har en tendens til at blive længere og længere. Det føles selvfølgelig rart at kunne strege noget på den, men ofte mest fordi det stod der og ikke så meget fordi jeg har glædet mig lige-nu-og-her over at gøre det.
Men det store spørgsmål er selvfølgelig også, om det så egentlig er et “bevidst valg” bare fordi jeg laver noget, jeg på et tidligere tidspunkt fandt nødvendigt. Næppe;-)

Så er der den med “Nyd de små ting, dagen bringer” – det er enkelt og smukt. Der er rigtig mange anledninger i mit liv til at glæde mig: Nærværet i familien, læsning, syning, pc, kreative gøremål, haven/blomster, glæden ved at lave mad (som jeg gerne vil dyrke noget mere) osv. osv.
En sådan listning får hurtigt overskrifts-karakter, så jeg vil gøre det mere konkret: I dag vil jeg bestræbe mig på, at være nærværende i dagens små gøremål – ikke mindst når ungerne kommer og vil fortælle mig noget eller foreslår noget, vi skal lave sammen. Måske tur til en legeplads? Høste deres kartofler fra spandene? Eller bage en kage?

Det overordnede budskab, som jeg skal have flyttet fra teori til praksis: Jeg har SELV stor indflydelse på dagen i dag, dens indhold, og hvad jeg får udvekslet af glæde med de mennesker jeg er i berøring med.

Lånt fra Karen, som har lånt det fra en anden: “Lav en god dag! “

kaleidscope10

1 kommentar:

  1. Stærkt indlæg Linnea, ja man afgør så udemærket selv hvordan dagen skal gå, om man vil vælge den lyttende/opmærksomme del omkring sine børn, hvilket vil være en rigtig god investering, eller noget helt andet, men det er altså op til en selv om man vil sige til eller fra, hverken mere eller mindre, der er altid et valg.
    God dag til dig Linnea.

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails