Denne overskrift er stort set tyvstjålet fra Kolorista og hendes indlæg “Feedback i Blogland – er det virkelig nødvendigt?”
Indlægget refererer til disse yderligere indlæg:
Kjær og Schmeling og Maglinus
Det er meget interessant for mig at læse. Dels fordi de er så velformulerede, og dels fordi de får sat ord på rigtig mange af mine egne tanker.
Jeg begyndte selv med bloggeriet for at dele udvalgte områder af mit liv med andre. Desuden er det en meget bevidst handling for at fastholde det kreative aspekt i mit liv. Med bloggen har jeg et sted at vise ting frem og et sted at formulere tanker.
Men der har da være indlæg, hvor jeg givet af mit hjerteblod og hvor jeg efterfølgende har været skuffet (eller undrende) over, at ingen har reageret i form af kommentar. Så kan jeg godt overveje, om det er rigtigt at bruge så meget tid i blogverdenen. For det er da bestemt dejligt med een eller anden form for respons. Ingen glorie dér….;-)
Men responsen kommer så på de forunderligste tidspunkter. Pludselig på arbejde eller i fodboldklubben er der nogen, der refererer til noget, jeg har skrevet eller vist. Det er jo bare kanon og det hele værd.
Som Kolorista så rigtigt skriver, så kan kommentarer også være forpligtende på den måde, at man så gerne vil svare tilbage på dem. Eller selv kommentere på deres blogge.
En ven har givet mig linket til denne lille feature: I like-knap som kan give mine læsere mulighed for at lave en diskret kommentar, som netop ikke indeholder nogen form for svar-forpligtelse. Det fordrer så, at læseren har en FB-konto, hvilket en del af mine blog-læsere ikke har. Nogen der véd om der findes en “Jeg synes godt om-knap”, som kun findes inden i bloggens eget univers?
Spændende om jeg kan mærke en ændrig i trafikken efter den knap er kommet på.
Nå, men jeg følger bestemt også med i antallet af faste læsere. (Samt trafikken/placeringen på Blogtoppen. ) Antallet stiger helt klart, når jeg laver give-aways og mange spændende blogs har jeg selv fundet ved at deltage i give-aways. Fornemmer mange har forbehold dér og at de synes, det er lidt “lusket”. Tjah? Lige nu har jeg ikke fokus på give-aways, men det gør jeg måske igen om et par måneder. Kan godt lide denne meget konkrete form for networking.
Når jeg sidder og undrer mig over manglende respons, er det jo, at jeg bliver mindet om, at det selvfølgelig går begge veje og er give-and-take. Jeg må selvfølgelig også ud og kommentere på jeres andres blogs. Hvilket jeg så altid gør umiddelbart efter;-)
Hvilke blogs er det så, jeg vender tilbage til? Ja først og fremmest bruger jeg Google Reader til at følge med i, hvor der er nye indlæg – det er et kanon værktøj!
Det er vigtigt for mig med originalt og personligt indhold på en blog. Er det sat lækkert op og med flotte billeder, er chancerne for at jeg bliver hængende endnu større. Også vigtigt at der jævnligt sker noget. Hvis der går 14 dage mellem indlæg, så afmelder jeg nok hurtigt mit abonnement.
Men der skal ikke være tvivl om, at jeg er vild med blogverdnen. Det er SÅ inspirerende og livgivende at “møde” så mange åndsfæller og så mange, jeg kan lære af.
Nå det var det, der lå bag "i like"-knappen. Jeg prøvede bare at trykke,- nysgerrig er man vel. Det er en hyggelig lille ekstra "feature".
SvarSletJeg kan også godt lide at få kommentarer, og forsøger at lægge en kommentar de fleste steder, når jeg kommer forbi. Selvom nogen indlæg er mere hjerteblod end andre, og der er gjort mere eller mindre ud af det, så har der jo siddet nogen bag tasterne...
God aften til dig.
Tak for kommentaren;-)
SvarSletAf nysgerrighed: Hvad sketer der, da du trykkede på "I like..."-knappen? Kom der et link ind på din egen FB? Det ser nemlig ud som om to har klikket på knappen, men jeg kan da ikke se, hvem det er. Hverken på min blog eller min FB, og så er det ikke så informativt;-)
Hej Linnea :-)
SvarSletFor mig handler det for eks. ikke om, hvor ofte folk poster indlæg.
Nogen kan lave flere indlæg dagligt, uden at dét fanger, mens andre kun poster en gang om ugen eller mindre, men hvor det de skriver i dén grad fanger og fascinere mig. Kvantitet kontra kvalitet ;-)
Derfor er jeg mere tilbøjelig til, at ophæve abonnementet dér, hvor der sprøjtes dårlige indlæg ud, fremfor der, hvor de gode kommer sjældent. Men nu er kriteriet for, hvad vi hver især betragter som godt og skidt, heldigvis så forskelligt.
Noget der derimod kan afholde mig fra at lægge en kommentar, er hvis jeg flere gange oplever (på samme blog), at min reaktion ikke tilbage-kommenteres. (He...det er der vidst ikke noget der hedder, så i mangel af bedre ord)
Det er - i mine øjne - arrogant hvis man ikke svarer på kommentarer, hvor folk tydeligt har brugt tid eller kræfter på det. Altså ikke så meget, når kommentaren bare er et: "Næh, hvor dejligt", for det er begrænset, hvad der kan svares til det ;-)
Omvendt kan jeg så også godt lægge en hurtig, ikke særlig dyb kommentar, bare for at vise, at jeg læser med. Det er mest hvis jeg kan se, at afsenderen netop har lagt sit hjerteblod i, men jeg simpelthen ikke har noget at bidrage med ellers - eller bare ikke ved hvad skal sige til vedkommende.
Fordi at jeg nu lægger en kommentar hos dig, så forventer jeg dog ikke, at du så også gør det hos mig. Kun at du lige lader mig vide, at du har set hvad jeg skriver ;-)
Iøvrigt også et godt indlæg du selv har lavet om emnet, ligesomjeg er fuldstændig enig med dig i, at de 3 andre er det :-)
K.H June
Linnea: Jeg kan se på min fb-væg, at jeg "synes godt om" Linneas Univers, og hvis jeg klikker på det, kommer jeg tilbage til indlægget. Men der skete ikke umiddelbart noget, da jeg trykkede. Derfor var jeg lidt spændt på, hvad det egentlig var for en feature.
SvarSletMåske skal du være ven med den der trykker for at du kan se, hvem det er?
Mon ikke det viser sig efterhånden...
Hej June
SvarSletTak for din grundige besvarelse. Det er fint at få skærpet hvad det egentlig er man mener. Jeg går selvfølgelig efter indholdet i indlæggene - så er det egentlig lidt lige meget hvor ofte der bliver skrevet. Det fik jeg vist ikke skrevet så heldigt;-)
Har dog droppet nogle ellers spændende blogge, når der ikke er blevet skrevet i et par måneder. Satser på, at jeg finder dem igen, hvis de skulle blive aktive.
Det er nok sådan, at de kreative blogs, som jeg holder mest af helt naturligt har indlæg relativt ofte - dvs. med nogle dages mellemrum.
Men hvis det bare er u-reflekterede almindeligheder, som bliver skrevet på en blog, så vil det sjældent være een af dem, som jeg vender tilbage til.
Kvalitet er helt klart nummer eet på bekostning af kvantiteten - enig!
Tak Eva for tilbagemeldingen. Så ved jeg ikke helt, hvor smart jeg synes featuren er. Hvad skal dine venner egentlig bruge til, at du måtte synes godt om et indlæg hos mig?
SvarSletDer ville måske være lidt mere pointe i, hvis det også kom op på min FB? Eller at jeg som minimum kunne se, at navnet på dem, som har anvendt knappen. Det kan jeg nemlig ikke. Jo, måske kan jeg se det når/hvis nogle af mine egne venner anvender den.
Må lige tænker over, om jeg synes den er specielt givtig informationsmæssigt.
Kunne fortsat godt tænke mig en intern blog-feature med det samme. Hvis du kan følge, hvad jeg mener?
Hej Linnea, 1000 tak for kommentar på bloggen, jeg tror der er rigtig mange bloggere der har de samme tanker som du! - Man spørger sig selv "er der overhovedet nogen der læser det jeg skriver" - men jeg er overbevist om at man har flere læsere end man selv forestiller sig. Jeg blev lidt glad da jeg lærte 99-1% reglen at kende - altså på de sociale medier herunder blogs er det et faktum at det er ca. 1% af brugerne der selv lægger indhold på nettet og den 1% skaber værdi for de 99% andre. Jeg har det godt med at være i 1% kategorien, og blogger også mest for min egen skyld - og hvis der er nogen der læser med er jeg glad :)
SvarSletTak fordi du har skudt bolden videre her på din blog ;) Det er rigtig dejligt at vi får vendt tabuerne i Bloglandet lidt...
SvarSlet