fredag den 26. marts 2010

Der er langt fra Claus Dalby´s haveherligheder….

… og til min lille ufuldkomne have!

På min fridags-eftermiddag fik jeg mig placeret ude på vores terrasse i det mest vidunderlige forårslys. Da den første kop kaffe var drukket, begyndte jeg at sidde og kigge mig lidt om. Og måtte efter kort tid erkende, at såvel have som terrasse bærer præg af, at ingen har keret sig om dem i mange måneder.

Ikke meget Claus Dalby over dette terrasse-skud:

terrassen01

Eller hvert fald ikke umiddelbart. Men til gengæld så er der i den grad æstetik og skønhed på min indre lystavle. Enten fordi jeg har erindringer om de enkelte ting eller kan forestille mig mulighederne engang i fremtiden.

terrassen03

Disse to små lys fik jeg købt sidst på sommeren sidste år. De passer perfekt til den grønne voksdug, som blev købt ved samme lejlighed. Der er næsten ikke noget bedre end at sidde ude i haven sent om aftenen, hvor der næsten ikke er lys på himlen mere. Så hygger disse to gevaldigt, og vægerne er dejligt beskyttet af de høje sider, så lysene ikke hele tiden går ud.

terrassen02

Dette er een af mine absolutte ynglingsvaser. Massivt metal er den lavet af, så den kan  tåle en tur på gulvet. Skønne ciseliinger er der på den, og så er formen unik, for alle buketter præsenterer sig så fantastisk med den hældning siderne har.

terrassen04

Disse to “baljer” eller “bowler” er af massivt metal og de skal IKKE falde på gulvet! De er meget smukke på et sommerbord, hvor de bliver fyldt med vand og med blomsterhoveder flydende ovenpå. Nogle gange har jeg brugt dem med en “fakir” i bunden og rosengrene stukket – det er SÅ smukt!

terrassen05

Disse vaser er rigtig gode til små stand-alone-blomster. Eller f.eks. en nyudsprungen mirabelle-gren. De skal helt klart have en tur i noget eddike eller anden habil kalk-fjerner;-)
Flaskeholderen i hvid metal, som kan anes, har 6 rum. Den er rigtig god til at stille de små vaser i – de står nemlig på et vindomsust sted på terrassen og kunne ellers snildt tage turen på fliserne.

terrassen06

Jeg holder meget af kombination af forskellige materialer. Derfor sætter jeg pris på denne lille bambus-ting – den bruges til opbevaring af tændstikker og lightere.

terrassen07

Et par græskar-halloween-fyrfadsholdere står og venter på, at det bliver deres tid om (dejlig) mange måneder.

terrassen08

Uhm – metalunderskåle! Igen min forkærlighed for forskellige materialer. Plastic er ikke så underholdende og de røde glasserede underskåle har godt af lidt konkurrence;-)

terrassen09

Ja man kan jo undre sig over, hvad alle disse (tomme) opvaskedunke laver på min terrasse! Men faktisk så er de meget geniale at bruge om sommeren som “vandpistoler”. De bliver troligt brugt hver sommer, og vi er leveringsdygtige til alle de børn i nabolaget, som måtte ønske det.

terrassen10

Disse to vaser har ikke prydet vores hjem i mere end godt en uges tid. Dem investerede jeg i en dag, hvor mit liv var styret af overskuds-tankegang. Derfor er de mere end blot to små glas-vaser i forskellige størrelser. Bliver glad bare ved at se på dem. De skønne krokus bliver der desuden taget masser af billeder af, og hvor de udgør hovedmotivet.

terrassen11

Dette juletræ fik jeg af ældstesønnen i julegave. Blev både overrasket og glad – synes det var en meget velvalgt og smuk gave. Han har virkelig sat sig ind i, hvad der ville glæde mig. Den “drypper” dog en anelse for meget stearin ud af de små holdere til at jeg synes den var super-god at have på juledugen/bordet. Men nu kan jeg jo bruge den udenfor på nogle af de mere stille sommer-aftener.

Hvor kan jeg altså blive glad og oplivet over at sidde og skue en reol med en masse – tilsyneladende – rod;-)

6 kommentarer:

 1. lad endelig billederne stå, de giver inspiration til mine havetanker.

  SvarSlet
 2. Skønt forårs indlæg Linnea! Når man sidder her og kigger ud på regnen er det skønt at bladre igennem dine forårs skud!

  SvarSlet
 3. Tak skal du have, Sukro. Ja regnen hærgede her i nat - sikken da en trommen på de skrå vinduer. Håber der kommer nogle forårsstrejf senere på dagen;-)

  SvarSlet
 4. Et rigtig dejligt indlæg Anette - spændende at se dine ting og læse om dine tanker...

  SvarSlet
 5. Hej Karen
  Det er lang tid siden, jeg skrev dette indlæg. Jeg kan såmænd selv blive helt opløftet af at læse det;-)
  Knus A.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails